Content

 

 

Változások kezelése a termelési ágazatban

Schneider Electric
esettanulmány

 

valtozasok-kezelese-a-termelesi-agazatban-schneider-electric-esettanulmany
Adam Kracík
Six Sigma Deployment Leader & ISO Specialist

A Schneider Electric olyan  összekapcsolt technológiákat és megoldásokat fejleszt az energia és folyamatok kezelésére, amelyek biztonságosak, megbízhatóak, hatékonyak és fenntarthatóak. A csoport jelentős befektetéseket eszközölt az R&D-ben, azért, hogy előmozdítsa az újító szellemet és a differenciációt. Ez mellett szem előtt tartják a fenntartható energiák felhasználásának terjesztését is.

 

Schneider Electric története

A Schneider Electric az energia kezelésében és az automatizációban érdekelt. Ezenfelül mindenféle elektromos kiegészítőt készítenek az alapvető háztartási gépektől a jóval nagyobbakig az erőművekben. Az iparág gyors fejlődésének betudhatóan az új trendek követése és az újítások kulcsfontosságúak ezért a termelés változásait megfelelően követni és kezelni kell.

Az Easy Project implementációja előtt a projektmenedzsmentet a Schneider Electric-ben Excel táblákkal, az Outlook klienssel, üzenőfalakkal végezték a tárgyalótermekben, ahol hosszú órákig tartottak a gyűlések.

Ezen eszközök hátrányai jól ismertek. Az Excel fájlok megoszthatóak, de nem tesznek lehetővé szimultán szerkesztést. Ezenfelül a terv és az elérhető kapacitások vizualizálása is hagy kívánnivalót maga után. Az Outlook nem biztosít szervezési funkciókat, amelyekkel az emailben megvitatott feladatokat kezelnék. A kliensben nem lehet egyszerűen megosztani és ellenőrizni az információt. Ha valaki nem iratkozott fel a levelezési listára, akkor nem érheti el a tartalmat.

Az üzenőfalaknak megvannak a maguk előnyei, kiválóak a ötleteléshez, növelik a kreativitást, de a hátrányok is nyilvánvalóak. Az üzenőfalakkal nem lehet gyors információcserét véghezvinni, nincs központi irányítópult, ahol teljes áttekinthető lenne a helyzet, a státus frissítve lenne a legújabb hírekkel, amely a sikeres találkozók egyik alapja.

 

Energiakezelés és automatizáció

Energiakezelés és automatizáció

Szoftver, kritikus energia és okos hálózatok

Szoftver, kritikus energia és okos hálózatok

Fortune global 500<br />
170 éves fennállás<br />
144 000 alkalmazott világszerte

Fortune global 500
170 éves fennállás
144 000 alkalmazott világszerte

... Az Easy Project sablonjai minden lépést és logikai összeköttetést tartalmaznak. A sablonok időt takarítanak meg , és irányvonalakat adnak az általános, termelésben tapasztalható változási folyamatokhoz.

 

Easy Project forradalom a
Schneider Electric-ben

 

Easy Project implementáció a Schneider Electric-ben

Három megoldást teszteltek a Schneider Electric-ben: Easy Projectet, MS Projectet, és Jirát. Az Easy Project győzött, mivel megfelelt a vállalat minden követelményének. A második kritérium a felhasználóbarát kezelőfelület volt, amelynél az MS Project nem hozta a megfelelő eredményeket. Végül, de nem utolsósorban az ár-érték arány is fontos volt, amely az Easy Projectet különösen vonzóvá tette a Schneider Electric számára.

A változtatási projektek különösen igényesek, mivel általában szigorú iránymutatásokat és határidőket határoznak meg. A változtatásnak simán kell lefolynia, minimális megállással, miközben minden függő folyamatot pontosan meg kell tervezni.

Az Easy Project üzembe helyezésénél az alapvető működéseket implementálták, valamint az alkalmazottakat kiképezték a szoftver használatára. A folyamat így két lépcsőben valósult meg. Először is a legmegfelelőbb sablont kellett kiválasztani a változtatás-tervezéshez, majd azt a Schneider Electric igényeihez kellett igazítani. A cél egy olyan sablon létrehozása volt , amely a legjobb átláthatóságot biztosítja a folyamatokhoz. A Schneider Electric-kel létrehoztuk a sbalonokat, amelyeket aztán analizáltak, teszteltek pilótaprojekteken, és a legmegfelelőbb megoldás került implementálásra. Másodsorban az Easy Projectet kellett teljesen a Schneider Electric igényeihez szabni. Például a dokumentációs modult kellett újrastruktúrálni, a teljes szövegkeresést kiterjeszteni, hogy azok megfeleljenek a Schneider Electric eljárásainak.

A mérföldkö sikeres befejezése után az Easy Projectet a legmegfelelőbb megoldásként mutatták be az egész Schneider csoportnak. Az Easy Project egyöntetű bevezetése minden Schneider Electric lokáción tárgyalási fázisban van. Ezenfelül bizonyos leányvállalatai a cégnek már saját iniciatívára is kapcsolatot létesítettek velünk, amely még inkább arról biztosított minket, hogy az Easy Project a megoldás az ügyfél igényeire.

 

Easy Project előnyei a Schneider Electric-ben

A változtatások kezelése különleges projekttípus. Ha jól szervezik meg, a futó folyamatokban minimális szünetek tapasztalhatók csak. A jól végrehajtott változtatási projekt eltünteti a hibákat és javítja a vállalat versenyhelyzetét újításokkal, gyorsabb kiadásokkal .

Fontos észben tartani, hogy a változtatási projektek nagyon körülményesek. Az évek során a Schneider Electric standard folyamatokat fejlesztett ki, amelyeket az Easy Projectbe integráltunk. Easy Project sablonjai minden lépést és logikai összeköttetést tartalmaznak. A sablonok időt takarítanak meg , és irányvonalakat adnak az általános, termelésben tapasztalható változási folyamatokhoz, ezzel pedig könnyebbé teszik a projektspecifikus feladatok megoldására.

A legtöbbet használt projektkezelési eszközök a Schneider Electric-ben

Projekt sablonok
Projekt sablonok

Mivel a változtatási projektek gyakoriak a Schneider Electric-ben, Ezenfelül minden szabványnak és törvényi kötelezettségnek meg kell felelniük, a projekt sablonok a legmegfelelőbb megoldások . A projekt sablonok minden feladatot, mérföldkövet, szállítandó áruleírást tartalmaznak, amely irányvonalat biztosít a csapatnak, így az az üzleti értékre tud fókuszálni.

Projekt áttekintés
Projekt áttekintés

A Projekt áttekintési irányítópultok igen hathatós eszközök. A sablon egyszeri létrehozása után minden projektre alkalmazhatóak. Az irányitópulton azonnal áttekintést kaphatunk a projektre vonatkozó számadatokról és elérhetjük a dokumentációt.

Easy Gantt és Portfolio Gantt
Easy Gantt és Portfolio Gantt

Az Easy Gantt kiválóan megfelel a projekt idősíkjának ábrázolásához. Egyetlen pillantással felmérhető hol tart a projekt, mennyire bonyolult, az előrehaladás megfelel-e az elvárásoknak.

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések

vagy

nincs szükség hitelkártyára vagy telepítésre