Content

 

 

Projektmenedzsment az autóiparban

Lear Corporation
esettanulmány

 

projektmenedzsment-az-autoiparban-lear-corporation-esettanulmany

A sikeres üzlet és a relevancia alapja a versenyorientált autóiparban az újításokban és a folyamatok megfelelő szervezésében van, és ezt a Lear Corporation cseh leányvállalatában is szem előtt tartják.

Ezeknek a céloknak az elérése közben úgy találták, hogy a projektmenedzsment terén vannak lemaradások, az eszközeik régiek és nem eléggé hatékonyak. AZ Easy Project bevezetése előtt mindenfajta kezelési feladatot offline végeztek, az eszközöket nem szinkronizálták, és ez káoszhoz és félreértésekhez vezetett,

„A projektmenedzsment során a standard MS Projectet használtuk, de eközben nem oszthattunk meg információkat online. A szoftver árából adódóan csak pár felhasználó jutott hozzá. A többiek Microsoft Excelt használtak. Lehetetlen volt a projekteket egyetlen szoftverben követni, sok volt a félreértés. A projektmenedzser nem ellenőrizhette az egyes feladatoknál felmutatott teljesítményt és előrehaladásukat”-mondta el Jan.

Jan és a csapata több opciót mérlegelt, beleértve az online MS Projectet is minden alkalmazott számára, de egy hasonló megoldás költségei nagyban felülmúlták volna az előnyöket, ezért alternatív megoldást kerestek.

Ennek értelmében „Az Easy Project mellett döntöttünk, amely minden igényünket kielégítette, beleértve az ésszerű árazást is. A tény, hogy egy cseh vállalat biztosítja a megoldást, amely többféle ágazatból képes elégedett üzlettársakat felmutatni meggyőzött arról, hogy az implementációs fázis és a támogatás is simán fog haladni.

Autóipari alkatrészek gyártója

Autóipari alkatrészek gyártója

34 ország<br />
235 leányvállalat

34 ország
235 leányvállalat

150 000+ alkalmazott

150 000+ alkalmazott
 

Az Easy Project a Lear Corporationben

Az Easy Project óvatos  mérlegelése után a cseh leányvállalat igazgatója zöld utat adott a befektetésnek, ezután pedig az Egyesült államokbeli felsővezetés is megfelelő megoldásként tekint rá az egész világon. Minden Easy Project professzionális implementációval  kerül forgalomba, és a vezető menedzsereket és alkalmazottakat is képezzük. A Lear a szerveres megoldás mellett döntött, ezért az egész folyamat 300 óra alatt lefolyt.

Hogyan kezelik a projekteket manapság az Easy Projecttel?  A Lear vezetői a teljesítmény átláthatóságának jelentős növekedését jelentették Most már egyszerűen követhetik a munkával töltött órákat minden projektnél, figyelhetik a teljesítményt és hatékonyságot, az adatokat vizualizálhatják diagramok és grafikonok formájában.

A Lear Corporation nemrégiben bevezette az Erőforráskezelő modult is , amellyel lehetővé vált a szakértőik idejének hatékonyabb felhasználása kulcsfontosságú projekteken.

Az alkalmazottak szintén pozitív véleményeket fogalmaztak meg az Easy Projecttel kapcsolatban. Minden nap egyszerűen elérhetik a frissített feladataikat bárhol, bármilyen eszközön. Az Easy Project jelentősen csökkentette a félreértésekből eredő gondokat, és a késéseket is lefaragta. Jan szerint „ az IT folyamatok sokkal hatékonyabbak lettek az Easy Project bevezetése után, és az alkalmazottak idejét is produktívabban használjuk."

A legtöbbet használt projektkezelési eszközök a Lear Corporationben

Gantt diagramok
Gantt diagramok

A könnyű projekttervezés érdekében használják, hogy a Lear Corporation a feladatokat időben el tudja végezni, illetve frissíteni a beosztást, amikor erre szükség van.

Erőforráskezelés
Erőforráskezelés

Az erőforrások hatékonyabb felhasználásáért a stratégiai fontosságú projekten.

Értesítések
Értesítések

A fontos frissítések és határidők követésére.

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések

vagy

nincs szükség hitelkártyára vagy telepítésre