Content

Fedezze fel a megfelelő projektmenedzsment összes előnyét!

A PMI szerint kevesebb, mint a cégek kétharmada érti meg, mennyire sokat adhat számukra a megfelelő projektmenedzsment. Mik azok az előnyök, melyeket más cégek a megfelelő minőségű projektmenedzsment hiánya miatt elveszítenek?

Fedezze fel a megfelelő projektmenedzsment összes előnyét!

Most, hogy a cégek minden iparágban egyszerre több projekten dolgoznak, kénytelenek a projektmenedzsment módszereire és eszközeire bízni magukat. Az alább felsoroltak áttekintést adnak azokról az értékekről, melyek elérésére és fejlesztésére a megfelelő projektmenedzsmenttel törekednie kell a projektvezetőknek.

Kockázat menedzsment

Belső szemszögből a kockázat menedzsment talán a projektmenedzsment legalapvetőbb hozzáadott értéke. Senki se szereti, ha valami nem működik. A jól kialakított projektmenedzsment folyamatok viszont olyan eszközöket tartalmaznak, melyek segítenek a kockázatok és azok potenciális negatív hatásainak előzetes felderítésére, és ennek eredményeképp azok minimalizálására

Ügyfél elégedettség

Ha cégünk egy termék vagy megoldás szállítója, akkor a fő cél, hogy mindent a megfelelő minőségben és időben szállítsunk le. Ugyanakkor a gyakorlat dominál: mindezt csak tökélyre fejlesztett projektmenedzsmenttel érhetjük el. Az elégedett ügyfélből pedig visszatérő ügyfél lesz.

Versenyelőny

Technikai szempontból napjainkban a megfelelő csapattal és beszállítókkal sok vállalat hasonló minőségben szállíthatja le termékeit vagy szolgáltatásait. Végső soron a verseny eredményét azonban a cég szervezete és projektkezelése fogja meghatározni. Az erősen versengő iparágakban elengedhetetlen a modern projektmenedzsment eszközökkel folytatott munka, és folyamatosan fejlesztik saját és csapataik projekt eszköztárát.

A célok elérése

A projektmenedzsment lényegében egy olyan folyamat, mely során az ötletek megvalósulnak. Az olyan módszerek és eljárások elsajátítása, mint a tervezés, a költségvetés készítés, a priorizálás és a végrehajtás segít Önnek és csapatának szakmai- és magánéletében is. Egy terv nélküli cél órákra, hetekre vagy hónapokra fölöslegesen foglalja le Önt. Amint megtanulja, hogyan tudja rendszerszinten megoldani a problémákat, valódi projektmenedzserré válik.

Egyértelműen meghatározott szerepkörök

A projektmenedzsment magában foglalja az egyes tagokat és betöltött funkciójukat is. Ideális esetben a csapattagok projektmenedzserüktől egyértelmű információt kapnak a feladatukról. Ha tehát a kollégái nem vesztegetik az időt a cég vagy a projekt problémás orientációjával, hanem tudják, melyik rész tartozik hozzájuk, az nagyban leegyszerűsíti a munkavégzést az egész cégben. Az olyan eszközök, mint az Easy Project már ma megoldják a szerepkörök meghatározását, sőt megoldást is kínálnak a legáltalánosabb példákra

Pénzügyek

A projektmenedzsment alapvető része a költségvetések elkészítése. Az előző tapasztalatokat és adatokat figyelembe vevő, tervezett költségvetés kulcsfontosságú az egyes projektek jövedelmezőségének fenntartásában, ami hozzájárul a cég jó pénzügyi helyzetének fenntartásához.

Erőforrás menedzsment

A projektmenedzsment egy elég bonyolult kirakó, ami az erőforrás kezelést is magában foglalja. Az emberi és pénzügyi erőforrások megfelelő elosztása a projekt kezdetétől egész végig egy tipikus alulértékelt szempont. A jól működő erőforrás kezelés egyértelműen tükröződik a teljesítményben.

Távlatok

A problémák és projekt buktatók vizualizációjának ismételt gyakorlásával – ami megtehető például egy Gantt diagrammal az Easy Projectben – jobb áttekintést kapunk a csapat és a cég működéséről, és sokkal jobb általános perspektíván lesz a lehetséges problémák megoldásáról vagy a folyamatok optimalizálásáról.

Sajnos még ma is úgy tűnik néha, hogy a cégvezetők nem értékelik az igazán jó projektmenedzsmentet. Ez gyakran azért van, mert sokuk nem találkozott a gyakorlatban egy szervezetileg vezérelt és helyesen létrehozott menedzsmenttel, így nem ismerik annak valódi lehetőségeit.

A modern projektmenedzsment eszközöknek köszönhetően, melyek gondolnak a különböző felhasználókra és a projektmenedzsment minden fő összetevőjét magukban foglalják, egyre több és több szervezet képes magas minőséget elérni a projektmenedzsmentben, annak minden előnyével.

Additional information

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések

vagy

nincs szükség hitelkártyára vagy telepítésre