Content

A Gantt diagram újradolgozva

Kétségkívül a Gantt diagram az egyik legfontosabb vizuális projektmenedzsment eszköz az Easy Projectben. Tekintse meg az újdonságokat ebben a rövid áttekintésben.

A Gantt diagram újradolgozva

A Gantt diagrammal egy olyan erős tervező eszközt adunk a kezébe, amely egy vizuális áttekintésre (sávdiagram) és az adott projekthez vagy globálisan minden projekthez tartozó feladatok ütemezésére épül.

A projekt szintjén a Gantt diagram a kényelmes tervezéshez egy idővonalon ábrázolja a projekt feladatokat – így alapvető eszköz az egyszerű és az összetett projekteknél is. Alaptervek, kritikus útvonalak, cash flow, erőforrások és még számos más eszköz közvetlenül megjeleníthető a Gantt diagramban. Továbbá alkalmazhatók a relációk és létrehozhatók alfeladatok, illetve mérföldkövek.

Globális szinten a Gantt diagram lehetővé teszi, hogy az egész projektfával dolgozzon, beleértve minden hozzárendelt feladatot, mérföldkövet, relációt, késéseket, stb. egyetlen képernyőn. Legnagyobb előnye az egyes projektek közötti váltogatás okozta káosz kiküszöbölése, amikor egyidőben több projekten dolgozik.

Nézzük hát meg közelről a legfontosabb változásokat a Gantt diagram legújabb verziójában.

Könnyebb megragadás és kerekített sarkok

Mostantól könnyebb megragadni az olyan gyakorlati elemeket, mint a kezdés, a határidő, a folyamat vagy a reláció létrehozás. Még a rövidebb feladatoknál is könnyebb lesz megfogni a változtatni kívánt elemet. Ezen kívül lekerekítettük a sarkokat, hogy jobban elkülönüljenek egymástól a feladatok – különösen, ha hasonló időtartamuk van.

gantt-ep.gif

Feladatok hiányzó kezdéssel/határidővel

Meglehetősen gyakori szituáció, hogy a felhasználók manuálisan hoznak létre feladatokat hiányzó kezdéssel vagy határidővel. Mostantól a Gantt-ban első pillantásra észrevehetők ezek a feladatok. Természetesen, ha megragadja azokat a Gantt-ban, mindkét dátum annak megfelelően kerül beállításra.

picture356-1.png

Egységes eszközök menü és új jelmagyarázat

Korábban az Eszközök menü heterogén volt, mivel egyes gombok ikonokat használtak, mások kapcsolókat. Mostantól a gombok egységesen kapcsolókat használnak, az Erőforrás menedzsment kivételével, ami nem egy kapcsoló, hanem egy saját nézet eltérő eszköztárral. Egy jelmagyarázat is hozzáadásra került az eszközök melletti információ gombra kattintva.

picture356-2.png

Finomabb háló és hozzáadott navigációs vonalak

Könnyen észrevehető, hogy a diagram hátterében finomabb lett a háló. A projekt/feladatfán létrehoztuk a navigációs vonalakat, hogy minden feladat hierarchiája könnyebben követhető legyen.

picture427-1.png

Projektek, mérföldkövek és szülőfeladatok csoportos kibontása/összecsukása eltávolítva

Sajnos a teljesítmény és a könnyű használhatóság egyensúlya miatt nem tudtuk biztosítani a korábban a projekt/feladatfa fölött található kibontás/összecsukás gomb megbízható működését. Ezeknek a gomboknak a működése technikailag logikus, de felhasználói szemmel megbízhatatlan volt.

A felhasználó elvárása – minden adat kibontása egy kattintással – a nagyobb projektekben komoly akadályt jelentett, mivel egyszerűen túl sok adatot kellett egyszerre betölteni egy sok funkcióval rendelkező grafikus nézetbe. Ezért ahelyett, hogy egy arany középutat keressünk, mely sem a szervernek, sem a felhasználónak nem megfelelő, a gombok eltávolítása mellett döntöttünk.

picture356-3.png

 

Ha többet szeretne megtudni a Gantt diagramról, olvassa el a teljes dokumentációt.

Additional information

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések

vagy

nincs szükség hitelkártyára vagy telepítésre