Projektmenedzsment könnyedén – blog, tippek, információk

5/24/2022 | 6 minutes read

8 menedzsmentkészség, amellyel sikeres projektmenedzserré válhat

A projektmenedzsereknek sok mindennel kell foglalkozniuk egy nap leforgása alatt. A határidők betartása, az üzleti folyamatok gördülékenyebbé tétele és a csapat irányítása csak néhány a megannyi feladatuk közül. A projektmenedzsereknek ugyanis ennél sokkal több mindennel kell megküzdeniük.
5/10/2022 | 8 minutes read

Mit kell tudnia az Easy Project HelpDeskről

A technológia folyamatosan fejlődik, ahogy a szakértők újabb és újabb innovatív eszközöket dobnak piacra. A HelpDesk-rendszert globálisan alkalmazzák az ügyfélszolgálati folyamatok gördülékenyebbé tételére. A HelpDesk-alkalmazások a belső és külső ügyfeleket és vevőket is ellátják.
4/26/2022 | 7 minutes read

Hogyan építsük ki a bizalmat egy távolról dolgozó PM-csapatban

Megkérdeztünk HR-szakembereket és szellemi újítókat, hogy mik a legjobb tippjeik a megbízható munkahely kialakításához. A vállalatok világos célok kitűzésével és a távmunkával kapcsolatos vezetői előítéletek kezelésével javíthatják munkahelyi kultúrájukat.
4/12/2022 | 5 minutes read

Miért kell az erőforrás-elosztást a projektmenedzsment alapvető részévé tenni

Reális elvárások és becslések a projekt idejére, költségvetésére és erőforrásaira vonatkozóan; ezzel a három alapvető elemmel kell minden projekt megkezdése előtt tisztában lenni. Ma az erőforrásokról lesz szó, és arról, hogy hatékony megtervezésük hogyan segíti elő projektmenedzsmentjét.
3/29/2022 | 7 minutes read

Íme az Easy Project-funkciók, melyekre mindenképp szüksége van

Az Easy Project egy rugalmas és időmegtakarításra kiváló projektmenedzsment-eszköz. Az alkalmazás emellett a feladatkövetésben is hasznos. Az Easy Project segítségével több projektet kezelhet, és nyomon követheti dolgozói napi teljesítményét.

3/22/2022 | 5 minutes read

Technikai információ: A Microsoft elavultnak nyilvánította az egyszerű hitelesítést – mi pedig készen állunk!

Microsoft kifejezte arra irányuló szándékát, hogy maga mögött hagyja a felhasználónév és jelszó párosból álló egyszerű bejelentkezést, és felhasználóit is erre készíti fel. Így hát mi is tudatni szeretnénk Önökkel a legújabb fejleményeket, és hogy mi, az Easy Projectnél hogyan készülünk rájuk.

3/15/2022 | 6 minutes read

Hogyan biztosítsa a projektidő hatékony becslését az Easy Projecttel

A Parallel – az APM (Association for Project Management) által is elismert blog – a rossz becsléseket/elszalasztott határidőket hibáztatja az alulteljesítő projektek esetében. Az idő az egyike a három központi elemnek a projektháromszögön a költség és a tevékenységi kör mellett.

3/8/2022 | 7 minutes read

Miért van szüksége az Easy Project privát felhőjére

A felhőalapú számítástechnika napjainkban igen nagy népszerűségnek örvend. A cégek és egyének körében is jelentős növekedés figyelhető meg a felhőalapú szolgáltatások használatában és adoptálásában.

3/1/2022 | 6 minutes read

Indítsa el a projektet, vagy sem? Hogyan mérheti fel a projekt pénzügyi potenciálját a költségelemzésnek köszönhetően

Woody Allen egyszer azt mondta: „A pénz jobb, mint a szegénység, már csak pénzügyi okokból is.” A projektjei jövedelmezőségét illetően humornak nincs helye, azonban bizonyos mértékig tarthatja magát Allen kijelentéséhez.

2/22/2022 | 6 minutes read

Projektsablonok: Mire képesek, és hogyan teszik hatékonyabbá munkáját? Fejlessze tovább projekttervezését bizonyítottan bevált sablonokkal!

Feltételezzük, hogy minden projekt elején készít valamiféle tervet. A tervnek garantálnia kell, hogy a munka során nem felejt el semmit, és szemmel tartja az összes leszállítandó feladatot.
2/15/2022 | 9 minutes read

Projektmenedzsment: Hogyan juthat előrébb karrierjében anélkül, hogy megrekedne? Néhány jótanács egy vezető PM-től

Egyszer egy állásinterjún feltettük a klasszikus kérdést a jelentkezőnek: „Mit gondol, mi a projektmenedzser feladata?” A válasza pedig – bár tömör és túlzó volt – jól oldotta a hangulatot: „Minden.”
2/8/2022 | 3 minutes read

Projektmenedzsment trendek 2021-ben: Merre tartanak a cégek?

A viharos 2020-as év megváltoztatta mindazt, amit addig normálisnak tartottunk. Mennyiben különbözött 2021 az előző évtől, és hogyan küzdöttek meg a vállalatok az új kihívásokkal? Olvassa el a projektmenedzsment legjelentősebb trendjeit felmérésünkben, ami 115 nemzetközi vezető részvételével készült! Ezzel ihletet meríthet saját projektjeihez is.

2/1/2022 | 8 minutes read

Minden, amit tudnia kell a projektköltségvetésről: A projektpénzügyek megbecsülése, létrehozása és megőrzése

Sok minden bonyolíthatja a projektmenedzserek életét és munkáját, melyek közül a költségvetés az egyik legjellegzetesebb. Másrészről viszont nagyon jó azt látni a pénzügyi áttekintésben, hogy minden a tervek szerint halad – nemcsak az időzítés, hanem a költségek szempontjából is.

1/25/2022 | 8 minutes read

6 dolog, ami stresszeli a projektmenedzsereket (és mit lehet kezdeni velük)

A stressz a projektmenedzsment természetes velejárója, függetlenül attól, hogy milyen üzleti területről beszélünk. Egy stabil PM-eszköznek nemcsak a munkájában kell segítenie a projektmenedzsert, hanem az azzal járó stressz kezelésében is. Ma úgy vizsgáljuk meg a PM-szoftvereket, mint a menedzserek egyik legjobb stresszcsökkentő fegyverét.
1/18/2022 | 7 minutes read

Az Easy Project összefogott az Integromattal, hogy számtalan integrációs lehetőséget nyújtson

Az Easy Project egy intuitív, egyszerű projektmenedzsment-eszköz, amely segítségével nyomon követheti csapattársai előrehaladását, és segíthet nekik vizualizálni a projekteket. Ami pedig ennél is jobb hír a projektmenedzsment-csapatok számára, hogy az Easy Projectet nemrég összakapcsoltuk az Integromattal, egy hasonlóan nagyszerű szoftverkörnyezettel.

1/11/2022 | 5 minutes read

Hogyan lehet megmenteni egy szoros határidejű projektet? 5 + 1 tanács a hatékony projektleszállításhoz

Az Easy Project blogon nagy számban talál minőségi és releváns információkat a projekt előkészítésével és az azon való munka megkezdésével kapcsolatban. Néha azonban, bármennyire is próbálkozik, egy ponton elkezd szétcsúszni a projektje.

1/4/2022 | 4 minutes read

Érje el projektcéljait az Easy Project követelménykezelésével!

Az ügyféligények megfelelő kezelése alapkövetelmény egy jól megvalósított projektnél. A követelménykezelés számos kulcsfontosságú alapelvet tartalmaz, mint például a termékkövetelmények összegyűjtése, elemzése, finomítása és rangsorolása.

12/28/2021 | 6 minutes read

Projekt döntéshozatal: Hogyan csinálja jobban?

Mi a projektmenedzser mindennapi kenyere? A döntéshozatal. Nem minden döntést könnyű meghozni, és tapasztalatot, valamint intuíciót igényel. Meg persze adatokat. Az első két összetevőben nem tudunk sokat segíteni, de a harmadikban – az adatokon alapuló döntéseknél – velünk nyerhet.
12/21/2021 | 4 minutes read

Kezelje projektpénzügyeit vizuálisan a költséglebontási struktúrával (CBS)!

Tudta, hogy a projektpénzügyek is vizualizálhatók? Ezt hívják költséglebontási struktúrának (CBS). A CBS lehetővé teszi a költségek gyors megtekintését és/vagy a munkalebontási struktúra (WBS) legalsó szintjéhez történő hozzárendelését.

12/14/2021 | 6 minutes read

Miért legyen egy projektmenedzser a kommunikációs vezetője?

Az interneten több száz cikk található a projekten dolgozó csapattagok közötti kommunikációról. Ebben a cikkben azonban mellőzzük az általános definíciókat, és inkább közvetlenül arra térünk ki, hogyan válaszoljunk az Önnek és csapatának felmerülő kihívásokra, melyek a napi szintű projektmenedzsmentből fakadnak.
12/7/2021 | 7 minutes read

Projektmenedzsmenttel kapcsolatos tanácsok gyorsan növekedő kis- és középvállalkozásoknak

Egy vállalkozás felfuttatása hasonló egy rockbandáéhoz. Az elején szórakoztató, és egy kicsit rendezetlen, de az első siker után már foglalkozni kell az ütemtervvel, szerződésekkel, szállítással és az első turné logisztikájával.
11/30/2021 | 4 minutes read

Miért legyen az értékesítő jó projektmenedzser is egyben?

Talán már hallotta a mondást: „A projektmenedzsment csak a projektmenedzsereknek jó, másnak nem.” Ez a vélekedés onnan eredhet, hogy sokan félnek új eszközöket kipróbálni, vagy félreértik a működésüket. Vajon az értékesítési csapat is kamatozhat a projektmenedzsment-technikákból? És hogyan használhatja ki azokat leginkább, ha nem Ön a projektmenedzser?

11/23/2021 | 5 minutes read

Hogyan szerezzünk több időt a valódi munkára?

Egy tucat megnyitott ablak különféle felhasználói felületekkel. Mérhetetlenül sok idő, ami azzal telik, hogy próbálunk rájönni, melyik feladatot hol kell megcsinálnunk, és éppen melyik felületen zajlik a megbeszélés. Ez a folyamatos váltogatás a különféle eszközök között ráadásul eltereli a figyelmünket az igazán fontos dolgokról.
11/16/2021 | 9 minutes read

A leggyakoribb hibák egy új projekt indításakor

Gondoljon azokra a problémákra, amelyekkel meg kellett küzdenie a legutóbbi projektje során! Egyetért azzal, hogy némelyikük forrása már az induláskor jelen volt? Ha igen – és ha éppen a következő munkára készül –, ezek a bevált és megvalósítható tippek szolgáljanak útmutatóként egy új projekt megfelelő elindításához.

11/9/2021 | 6 minutes read

Indítsa el projektjeit okosabban, gondolattérképek használatával!

Minden projekt elején nagy a nyüzsgés – különösen gondolatban. Ön és kollégái olyan ötleteket, elképzeléseket és sok apró részt alkotnak, amelyekből az egész projekt létrehozható. Ezért létezik egy okos módszer, ami segít mindezt kihasználni – gondolattérképek.
11/2/2021 | 1 minute read

Webinárium: Hogyan hozza ki a legtöbbet az Easy Project 11+-ból?

Megérkezett az Easy Project 11+, hogy még egy szinttel emeljen projektjei színvonalán. Tekintse meg felvételünket a webináriumról, és tudjon meg mindent az Easy Project 11+ újdonságairól.
10/26/2021 | 5 minutes read

Vezérigazgatóként mit szeretek legjobban az új Easy Project 11+-ben?

Üdv, Filip Morávek vagyok, az Easy Project mögött álló cég, az Easy Software vezérigazgatója. 14 éve kapcsoljuk össze a technológia világát a legjobb projektmenedzsment-gyakorlatokkal. Az új Easy Project 11+ pedig egy kulcsfontosságú mérföldkő ebben a folyamatban. Hadd áruljam el, miért.

10/12/2021 | 7 minutes read

Fogadja sok szeretettel az új Easy Project 11+-t! (Funkciók áttekintése)

Új elmetérképek, B2B CRM, kibővített HelpDesk ügyfelei számára, Keresés 2.0 és kontrasztos megjelenítési mód. Készen áll egy jó adag újdonságra az Easy Project 11+, a népszerű PM-megoldás továbbfejlesztett verziójával kapcsolatban? Olvasson tovább, hogy megismerje egy alkalmazásban a legújabb projektmenedzsment-funkciókat és egyéb fontos üzleti igényeket!

9/28/2021 | 4 minutes read

Hogyan segíti elő az Easy Project a hatékonyabb ügyfélszolgálat biztosítását?

A szolgáltatóknak valószínűleg az ügyfélélmény nyújtja az egyik legnagyobb kihívást. Bár a vásárlóknak nem okoz problémát egyik terméket a másikra lecserélni, szolgáltatások esetén kevésbé valószínű, hogy váltanak.

9/14/2021 | 6 minutes read

Miért fontos a jó projektmenedzser?

Projektmenedzser – akinek mindig vitatják a költségvetési becslésben megadott óráit. Aki „semmihez nem ért eléggé, de megmondja másoknak, mit csináljanak”, és az egész csapatot kikészíti a munkaóráik nyomon követésével.

8/31/2021 | 8 minutes read

Hogyan lehet sikeresen áttérni az agilis projektmenedzsmentre? Íme néhány tanács, hogy mit (ne) tegyen az átállás megkönnyítéséhez

Mivel az agilis stratégia divatszóvá vált, az erre való átállás is csábítóan hangozhat – jogosan. Nagyobb vevői elégedettséget, gyorsabb piacra kerülési időt és magasabb bevételeket ígér alacsonyabb költségek mellett.

8/17/2021 | 4 minutes read

Az Easy Project alkalmazásának előnyei a közszolgáltatók számára

A közszolgáltatók különleges helyet foglalnak el a gazdaságban. Lakossági felhasználásra szánt javakat állítanak elő, anélkül, hogy bárkit kizárnának a felhasználásból, ez pedig jelentősen megnöveli megoldásaik méretét.

8/10/2021 | 5 minutes read

Különféle kockázatok és a projektmenedzsment buktatói, avagy miként könnyíti meg kockázatkezelésünket a hatékonyabb kockázatmegosztás

Hogyan ne akadjon el a projektjével járó megannyi buktatóban – különösen 2021-ben? A megoldás a kockázatok rangsorolása. Hogyan? A pontos azonosítás és kategorizálás által.

8/3/2021 | 7 minutes read

Hogyan alakíthatja át a megfelelő erőforráskezelő eszköz az otthoni munkavégzést?

Google, Microsoft, Apple, Amazon, Twitter, Hitachi, Chevron, Salesforce és Spotify. Hozzájuk hasonló globális vállalatok vezettek be szerte a világon a távmunkára vonatkozó kötelező szabályokat a COVID-19 nyomán.

7/27/2021 | 6 minutes read

Működő projektköltségvetés létrehozása: 3 konkrét ötlet és eszköz a költségvetés egyszerű létrehozására és nyomon követésére

Pénz. Valószínűleg túlzás lenne azt állítani, hogy minden csak körülötte forog. Másrészt viszont ritkán okoz örömet egy olyan projekt, amely még a maximális erőbefektetés ellenére is minimális haszonnal jár, vagy akár mínuszban ér véget. De hogyan lehet megszabadulni a költségvetéstől való félelemtől, és örülni annak, hogy a beruházásoknak van értelme és eredményeket hoznak?

7/20/2021 | 6 minutes read

Dolgozzon okosan: Hogyan találhatja meg a megfelelő egyensúlyt a rövid távú igények és a hosszú távú projektek között?

rövid és hosszú távú célok és igények megkülönböztetése az egyik legrégebbi kihívás az egyének és vállalatok körében. Mindennap nyomás jelentkezik minden irányból, amely úgy ringatja előre-hátra, mintha egy vitorláson ülne a hullámzó vízen.

7/13/2021 | 5 minutes read

A digitális projektmenedzsment legjobb eszközei (2. rész): Hogyan kezeljük a kockázatokat, a pénzügyeket és az embereket?

Gratulálunk! Ha elolvasta az első részt, akkor már elvégezte a digitális projektek kezeléséhez szükséges „felkészülés” felét. A blogbejegyzés második részében megvizsgáljuk, hogy milyen kockázatok várnak Önre az ilyen típusú projektek kezelése során, és hogyan lehet hatékonyan kezelni azokat az Easy Project eszközeinek felhasználásával. A tervezéstől a kockázatkezelésen át a hatékony kommunikáció művészetéig.
7/6/2021 | 4 minutes read

Hogyan támogatja a Scrum az agilis szoftverfejlesztést?

Manapság minden cég szerte a világon alkalmaz valamilyen agilis eszközt - elsősorban Scrum-táblát -, ezzel megalapozva szoftverfejlesztését. Magának a Scrumnak azonban nem kell kiaknáznia az agilis megközelítés összes lehetőségét.

6/29/2021 | 6 minutes read

Bővítse ki Easy Projectjét a BlueSpice vállalati wiki szoftverrel!

Az Easy Software csapata örömmel jelenti be, hogy stratégiai partnerségbe lépett a Hallo Welt! GmbH.-val! Ennek keretein belül kombináljuk az Easy Project vezető projektmenedzsment-szoftvert a BlueSpice vállalati kollaboratív szoftverrel, mely a Wikipedia szoftverére, a MediaWikire épült.

6/22/2021 | 1 minute read

Esettanulmány: Egységesített projektmenedzsment az IT szolgáltatási szektorban – Seidor Consulting

A Seidor Consulting egy multinacionális technológiai tanácsadó cég, mely szolgáltatások széles skáláját kínálja, beleértve az alkalmazásfejlesztést és -karbantartást, az infrastruktúrákat és az IT-kiszervezést.

...

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések