Projektportfólió-menedzsment a pénzügyi szektorban az Easy Project használatával

Antonín Buňka:

Projektiroda vezető

Az AXA Csoport biztosításban és eszközkezelésben a világ vezető cégei között szerepel. A világ 63 országában több, mint 171 ezer alkalmazott-tal szolgál ki 105 millió ügyfelet. A csoport szerepel a legfontosabb nemzetközi SRI indexekben, mint például a Dow Jones Fenntarthatósági (DJSI) és az FTSE4GOOD Index. Alapító tagja az Egyesült Nemzetek Pénzügyi Kezdeményezésének (UNEP FI), az Egyesült Nemzetek Fenntartható Biztosítási Alapelveinek (PSI), és aláírója az Egyesült Nemzetek Felelős Befektetési Alapelveinek.

Korábbi állapot

Az AXA Csoport Cseh Köztársaság és Szlovákia egy projektportfólió-menedzsment eszköz bevezetését kérte projektirodája számára, közreműködve egyéb vállalati részlegekkel. A pilot verzióban az Easy Project kizárólag a projektiroda számára került leszállításra, majd fokozatosan került bevezetésre más osztályok számára is.

Az ügyfél igényében különösen fontos volt egy megoldás szállítása az erőforrás allokációra, hogy hatékonyabban tudják kezelni projekt erőforrásaikat, akár egész részlegek, akár az egyes alkalmazottak szintjén.

A bevezetés elejétől kezdve a kulcsfelhasználók tisztában voltak azzal kapcsolatban, hogyan használják az alkalmazást és milyen adatokat akarnak kinyerni belőle.

Elvárások

  • Fejlett munka a dokumentumokkal
  • Személyes oldalak törlése
  • Hatékony kapacitástervezés
  • Projektek kiértékelése

Követelmények

  • Egyértelmű riportok létrehozása a cég vezetősége számára
  • Könnyű projektlétrehozás sablonok alapján
  • Hatékony projektkövetés

Pénzügyi szolgáltatások

57 ország világszerte
70+ telephely a Cseh Köztársaságban

500+ alkalmazott a Cseh Köztársaságban

AXA Csoport Cseh Köztársaság és Szlovákia az Easy Projecttel

"Az Easy Projectnek és a projekt adatok egységesítésének köszönhetően képesek vagyunk hatékonyabban kezelni a projektportfóliónkat, egyszerűbben tudunk hosszú távra tervezni, és hatékonyabban kihasználni az allokált erőforrásokat."

Előkészítés

A bevezetés dátuma - 2018/2019

A bevezetés előtt egy pilot szakaszra került sor, melyben az alapvető követelmények lettek definiálva, majd beépítve az Easy Project környezetbe és bemutatva a vállalat vezetésének. A jóváhagyást részletes bevezetés követte, amiben aktívan részt vettek az alkalmazás kulcsfelhasználói a projektirodából. A bevezetést heti sprintekre bontottuk, melyek során az előző követelmények megoldásai kerültek bemutatásra és tesztelésre.

Beállítások

Első lépésként meghatározásra került egy részletes projektstruktúra, ami tartalmazta az összes felhasználó típust és a felhasználók személyes oldalainak paramétereit. Létrehozásra kerültek a projekt sablonok, melyek segítségével lehetséges a sztenderdizált paraméterű projektek gyors és hatékony létrehozása.

Szerver

A belső biztonsági követelmények alapján az AXA Csoport Cseh Köztásaság és Szlovákia saját szerveres megoldást választott. A rendszerkörnyezetet egy átmeneti felhőben hoztuk létre, majd a teljes rendszert az ügyfél saját szerverére migráltuk. Az alkalmazás további módosításait a szerveren távoli hozzáféréssel hajtottuk végre.

Betanítás

A bevezetés alatt a kulcsfelhasználókat és az adminisztrátorokat tanítottuk be, majd ezután a többi felhasználót átfogó tematikus blokkokban képeztük.

Tesztelés

Az AXA Csoport Cseh Köztársaság és Szlovákia valós adatokat tartalmazó tesztkörnyezetet használ, ami lehetővé teszi az új követelmények és funkciók tesztelését az éles környezetbe való kihelyezés előtt.

Célok és előnyök

Az Easy Project bevezetése a következőket hozta:

  • Az egyéni felhasználók és a teljes részlegek erőforrás kihasználásának optimalizálása
  • Bizonyíték a projektekről egy helyen – egy igazság elve
  • Időspórolás a projektek és feladatok létrehozásakor

Az AXA Group Cseh Köztársaság és Szlovákia által legtöbbet használt projektmenedzsment eszközök


Munkalebontási struktúra (gondolattérkép)

A WBS funkció azon a módszeren alapszik, mely szerint a projekt hierarchikusan felosztható kisebb, jobban szállítható egységekre, úgynevezett leszállítandókra. A projektek a népszerű és hatékony elmetérkép-módszerhez hasonló logikai sorrendben tervezhetők. A projekt alprojektekre és alfeladatokra bontásának köszönhetően gyorsabban és a logikai struktúrát jobban szem előtt tartva lehet tervezni.

Projekt portfólió menedzsment

A projekt portfólió vizuális és könnyen használható áttekintése. Lehetővé teszi a gyors tervezést és az utólagos ellenőrzést. Megmutatja a projekt fejlődését, a jelenlegi fázist és a tervezendő állapotot. Intuitív drag&drop (fogd és vidd) irányítás.

Egyedi mezők a projekt áttekintés oldalon

A projekt szintű felhasználói mezők lehetővé teszik az adatstruktúra adaptálását bizonyos ügyfél követelményekhez. Ezt a projektek és feladatok kategóriákba/csoportokba történő precízebb szétválasztására használják.

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések