Amit minden projektmenedzsernek tudnia kell a Gantt diagramról

Date:11/4/2020
Length:5 minutes
Share:

A projektek Gantt diagrammal történő vizualizálása egy hatékony megközelítés, ami minden iparágban segítheti a projektek kezelését, ezért ebben a cikkben részletesebben foglalkozunk ezzel a proketmenedzsment eszközzel.

A projektmenedzsment intézet ( PMI ) előrejelzése szerint a következő 7 évben a projektmenedzserként foglalkoztatott emberek száma akár a 90 milliót is elérheti. Természetesen sok olyan is benne van ebben, aki valamicskét ért hozzá, de inkább csak szereti ráíratni a névjegykártyájára a „projektmenedzser” szót, a valóságban viszont nem képes projektvezetésre. Hisszük, hogy Ön nem közéjük tartozik azért, mert itt képezi tovább magát, és nem csak azt tanulja meg, hogy milyen eszközökre van ma igény , hanem azt is, hogyan kell azokkal megfelelően dolgozni.  

Annak érdekében, hogy a jövőben is hatékonyan tudja vezetni csapatát, és ne tévedjen el a versengésben, ismernie kell az alapvető módszereket és eszközöket, amelyek kétségtelenül tartalmazzák az úgynevezett Gantt-ot. A projektek vizualizálása és felbontása ezen a diagramon  keresztül iparági standarddá vált, különösen az IT fejlesztés területén. Mi együtt azonban a standard fölötti eredményekre törekszünk, ezért tisztában kell lennünk azzal a hozzáadott értékkel, amelyet Henry Gantt módszere valójában kínál nekünk.

Sokoldalúság

Mindegy, hogy az építőiparban, az informatikában vagy a szolgáltató szektorban dolgozik, egyszerűen alkalmazhatja a Gantt-diagramot a projektmenedzsmentre, ha projekjei feloszthatók részfeladatokra. A Ganttal együttműködő professzionális eszközök gyakran a sablonok teljes skáláját kínálják, melyeket felhasználhat projektjeihez.Egyértelmű folyamatok

A Gantt a kezdetektől fogva segít egyértelműen meghatározni és megszervezni azokat a különálló feladatokat, amelyek együttesen alkotják a teljes projektet. Több helyes út is vezet a sikeres lezáráshoz, és a Gantt által biztosított feladatok, részfeladatok világos összeállításával könnyebb kiválasztania az Önnek megfelelő utat.

A projekt során használhatja az elvégzett munkák és feladatok monitoringjára, a következő lépés megtervezésére, vagy csapata emlékeztetésére a következő lépésekre. Ezután például, ha rendelkezik az Easy Ganttal , az átfogó projekt feltérképezésnek köszönhetően elemezheti és megelőzheti azokat a lehetséges akadályokat is, melyek veszélyeztethetik a projekt megvalósítását.

Az idő tervezése

Mivel a projektek egyes összetevői egymástól függnek, nagyon nehéz megbecsülni a projekt befejezéséhez vezető feladat sorozat elvégzéséhez szükséges időt. A két tengelyen történő megjelenítésnek köszönhetően a Gantt-diagram  kezdeti becslést ad a projekt időintenzitásáról, amely legalább egy alapszintű előjelzést ad a határidők beállításához.

HR menedzsment

Ha a lehető leghatékonyabban szeretne együtt dolgozni csapatával, akkor először fogja értékelni azt a képességet, hogy figyelemmel kísérheti a csapattagok munkaterhelését és teljesítményét, ahogy a projekt az időbecsléssel szemben halad előre. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha a megfelelő beviteli adatokkal rendelkezik, és az Easy Project programot vagy más szoftvert használ, amely ebben a formában képes vele együttműködni.

Másodszor, a Gantt-diagram használata sokkal könnyebbé teheti a kommunikációt, mert az egész csapat figyelemmel kíséri az egyes tagok előrehaladását és a részleges kimeneteket ahelyett, hogy egymás idejét rabolnák a megbeszéléseken.

Munka mérföldkövekkel

Ha olyan projekten dolgozik, ahol nem sürgeti az idő, de figyelemmel kíséri az előrehaladást és folyamatosan célokat, azaz mérföldköveket tűz ki, a Gantt hasznos lesz Önnek. A feladatok és részfeladatok vizualizálásának köszönhetően bármilyen eseményt mérföldkőnek állíthat be (például feladatok vagy kritikus pontok befejezése), és folytathatja velük a munkát.

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések