CBS - Költséglebontási struktúra

project budget

Hogyan használja a CBS - Költséglebontási struktúra funkciót

Bemutató videó

A projekt pénzügyeket vizuálisan is megjelenítheti. Ehhez szüksége van a WBS és Pénzügyek plugin-okra, és az adott projekten mindkét modul legyen aktiválva. Ekkor a WBS nézeten rákattinthat a Költségvetés gombra és a Megjelenítés lenyíló listában kiválaszthatja, hogy a projekt és feladatok terv/tény bevételét, kiadását vagy profitját akarja megjeleníteni. Minden értéket a pénzügyi modul adataiból vesz. Ez a funkció hasznos a projekt tervezésekor, a költségvetés tervezésekor és a futó projektek pénzügyi ellenőrzésekor, mert a megjelenítéssel gyorsan át tudja tekinteni, hogy mely fő- és alfeladatokon szerepelnek értékek.

Ha a projekt alatti számra kattint, egy felugró ablakban megnyílik a projekt pénzügyi áttekintő oldal, ha a feladat alatti számra kattint, akkor pedig a feladat pénzügyi áttekintő oldal. Itt összefoglalva látja az összes projektre vagy feladatra vonatkozó pénzügyi adatot, még a bérköltségeket is az eltöltött idő és a belső óradíjak alapján. Továbbá közvetlenül ezen a felületen tud új költség vagy bevétel adatot is felvenni.

A gyors áttekinthetőség érdekében használja a bal oldalon lévő magyarázat menüben a negatív, semleges, pozitív listát, hogy kiemelje az érintett tételeket. A pénznem lista segítségével gyorsan válthat a különböző pénznemek között, a megjelenítés listában pedig kiválaszthatja a megfelelő pénzügyi adatot: terv/tény profit, bevétel vagy költség közül választhat.

A bal felső sarokban lévő "Beállítások megjelenítése" menüben kiválaszthatja az Alfeladatok pénzügyi adatainak hozzáadása opciót. Ha kiválasztotta ezt, akkor a főfeladatokon a kumulált értékeket látja (saját és alfeladatok költségvetése összesen), ha nem aktív az opció, akkor minden feladaton csak a saját költségvetése jelenik meg. Lehetőség van arra is, hogy az ábrát a pénzügyi adatok megjelenítésével együtt nyomtassa ki.

A megfelelő használat érdekében biztosítsa a pénzügyekkel foglalkozó kollégái számára, hogy rendelkezzenek a megfelelő jogosultságokkal. Több menü » Adminisztráció  » Szerepkörök és engedélyek » kiválasztott szerepkör » Pénzügyek

Ha nem látja a pénzügyi tételeket a WBS-en vagy az alábbi hibaüzenetet kapja: "Pénzügyek használata feladatokon nincs engedélyezve.", akkor aktíválja a pénzügyek modult a projekten (Beállítások » Modulok » Pénzügyek), illetve engedélyezze a Pénzügyi beállításokon belül az Egyéb beállítások között a Pénzügyek használata feladatokon opciót.

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések