Csoport kapacitás tervezés

resource management

Csoport kapacitás tervezés

Az Erőforrás-menedzsment modult használhatja az alábbi esetekben is a kapacitás tervezésre:

  • jövőbeli munkaterhelés általános csoport kapacitás tervezése
  • gyártógépek
  • ügyfelek munkaterhelése
  • Easy Project felhasználó fiókkal nem rendelkező kollégák

Így nem csak az Easy Project felhasználók esetében tud kapacitást tervezni, hanem a fent említett esetekben is, anélkül, hogy fiktív felhasználókat kéne a rendszerben létrehoznia. Használhatja, ha a jövőbeli munkaterhelést szeretné egy csoport kapacitására tervezni, ha olyan gépekkel dolgozik, amelyek korlátot jelentenek a termelésben (pl. mezőgazdaság, gyártósorok), vagy az ügyfeleivel nagy munkaigényű munkát kell összeegyeztetnie, illetve bárki számára, akinek az idejével terveznie kell, de nem rendelkezik felhasználófiókal. A tervezett, becsült idők alapján riportot is készíthet a terhelés ütemezéséről, amit az érintett partnereknek át is adhat. Az alábbi beállítások mellett tudja használni ezt a funkciót.

A Több menü » Adminisztráció » Csoportok menüben hozzon létre egy üres csoportot, és nevezze el a gép/ügyfél/fiók nélküli munkatárs nevével, ne adjon a csoporthoz egytelen valódi felhasználót se. 

Az Erőforrás-menedzsment beállítások (fogaskerék ikon) között válassza ki a Csoportok megjelenítése opciót, mentse a módosításokat és a létrehozott csoport megjelenik az erőforrás-menedzsment modul felhasználólistájában.

Ezen felül az Erőforrás-menedzsment beállításokon belül megadhatja a napi munkaóra limitet (gép, ügyfél), így biztosíthatja, hogy ne legyen túlterhelve túl sok feladattal egy adott időben.

Ezután az Erőforrás-menedzsment modulban bármelyik feladatot a csoporthoz tudja rendelni a fogd és vidd módszerrel. Ilyenkor a létrehozott csoport lesz a feladat felelőse. Ez azt jelenti, hogy a feladat elvégzése az ő feladatuk. A csoport segítségével tudja kezelni ezeket az eseteket, és nem szükséges fiktív felhasználókat létrehozni a rendszerben. Ellenőrizze, hogy a Több menü » Adminisztráció  » Beállítások » Feladatok nyomonkövetése menüben a Feladat csoporthoz való rendelésének engedélyezése opciót bekapcsolta.

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések