Ellenőrzőlisták

checklist

Az ellenőrzőlista egy olyan eszköz, amellyel ki tudja küszöbölni az emberi memória és figyelem hiányosságait. Segítségével biztosíthatja, hogy egy feladat következetesen és teljeskörűn legyen elvégezve. Úgy használhatja, mint egy feladathoz kapcsolódó tennivaló listát. A listaelemekkel biztosíthatja és dokumentálhatja a feladathoz kapcsolódó részfeladatok elvégzését és azok ellenőrzését.

Az ellenőrzőlista használata projektfüggő modul. Használata előtt engedélyeznie kell az adott projekten. Ehhez nyissa meg a projekt beállításokat, majd a modulokon belül válassza ki az Easy ellenőrzőlistát, majd mentse a módosításokat.  

Továbbá ellenőrizze, hogy a megfelelő szerepköröknek van-e jogosultsága az ellenőrzőlista használatára, szerkesztésére. Ezt a Több menü » Adminisztráció  » Szerepek és engedélyek menüben módosíthatja.  

A modul engedélyezése és a megfelelő jogosultságok beállítása után a projekt feladatainál megjelenik az ellenőrzőlista szakasz az adatmezők alatt. Új ellenőrzőlista hozzáadásához kattintson a jobb oldali, kis, zöld négyzetre "+", adja meg a lista nevét és a floppy ikonnal mentse el.

Ezután egy szakaszként jelenik meg a listanév, ahova a hozzá tartozó lista elemeket fel tudja venni. A vonal jobb oldalán lévő zöld ikonra kattintva kezdheti meg az elemek hozzáadását, amelyeket szintén a floppy ikonra kattintva tud elmenteni. Az x jelre kattintva befejezi az adott szakasz listáját. A kuka ikonokkal lehet az egyes elemeket vagy szakaszokat törölni. A vonalon található oszlopok listában megadhatja, hogy az elemeket hány oszlopban szeretné megjeleníteni.


Globális sablonok és beállítások

A globális sablonokat és beállításokat a Több menü » Adminisztráció  » Ellenőrző sablonok menüben találja.

Új ellenőrzőlista sablon létrehozásához kattintson a zöld gombra a jobb felső sarokban. Ezután adja meg a lista nevét, a lista elemek tárgyát és válassza ki, hogy mely projekteken alkalmazza. Ezután a projektben új feladat létrehozásakor használhatja ezt a listát, illetve adott feladaton módosíthatja, kiegészítheti.

Az Ellenőrzőlista beállításai menüben megadhatja, hogy a listaelemek szerkesztése bekerüljön-e a feladat előzményeibe (küldjön róla e-mail értesítést), illetve, hogy a feladat készültségi szintjét az elvégzett listaelemek aránya alapján számolja.

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések