Feladat típusok

task types

Hogyan használja a feladat típusokat

A vállalkozásukra jellemző, különböző munkafolyamatok nyomonkövetésére és csoportosítására létrehozhat különböző feladat típusokat. Ez lehetővé teszi, hogy különböző adatmezőket határozzon meg a típusok szerint, továbbá a munkafolyamat alapján különböző állapotokat rendeljen a feladat típusokhoz. Például egy Tervezés feladat típus szolgál a tervező csapat munkájának szervezésére, és egy Programozás feladat típus a fejlesztő csapat számára. Különböző adat mezők lesznek relevánsak, más mezők lehetnek kötelezők és más állapotokon mehet végig a feladat a két esetben. A feladat típusokat az Adminisztrációban szerkesztheti, hozzáadhat újat vagy törölheti őket. Fogd és vidd módszerrel a lista sorrendjét is módosíthatja, így a feladat adatlapon a feladat típus legördülő listában meghatározza, hogy milyen sorrendben jelenjenek meg. 

Hogyan hozzon létre feladat típust

Alapadatok:

Adja meg a típus nevét, az új feladat kezdőállapotát és válasszon a további lehetőségek közül.

  • Feladatok megjelenítése ütemtervben - szerepeljen-e ez a feladat a projekt ütemtervében
  • Meghívó küldése e-mailben

  • Ne engedje bezárni a feladatot, ha egy alfeladat nyitva van - ez akkor szükséges, ha az alfeladatok elvégzése feltétlenül szükséges a főfeladat lezárásához
  • Ne engedje bezárni a feladatot, ha nincs melléklet csatolva - ha kötelező a feladathoz dokumentumokat feltölteni, akkor válassza ezt a lehetőséget
  • Felosztott feladatok - a feladatot alfeladatokra osztja, amelyekhez eltérő felelősöket rendelhet, és eltérő becsült időt adhat meg számukra. Az alfeladatokon történt változások az összes többi alfeladaton és főfeladaton megjelennek az előzményekben, így tudja megosztani a feladatot különböző felhasználók között.

Szabvány mezők:

Kiválaszthatja, hogy ezek közül melyek jelenjenek meg az adott feladaton.

Egyedi mezők:

A feladatokhoz létre hozott egyedi mezők közül kiválaszthatja, az adott típusnál releváns mezőket.

Színséma kiválasztása:

A feladatlisták könnyebb kezelhetősége érdekében meghatározhat színeket a különböző feladat típusokhoz. Itt adhatja meg az adott típushoz rendelt színt, és a beállításokban tudja megadni, hogy a feladatok színkódolásánál a feladat típus szerintit használja.

 

Megjegyzések a modul használatához

  • Új feladat típus létrehozásakor már létező típusnevet nem használhat, ennek a mezőnek egyedinek kell lennie. Haladó importálás esetén (csv, xml), ha hibát vét, előfordulhat duplikáció, ezért bizonyosodjon meg arról, hogy ne maradjon duplikáció a rendszerben, mert a projektek létrehozásakor hibát eredményezhet.
  • Ha a Több menü » Adminisztráció » Típusok » új/szerkesztés felületen akarja a feladat típust projekthez rendelni, akkor a projektnek már minden kötelező mezőjét meg kell adni, különben nem tudja menteni a módosítást. Javasoljuk, hogy a feladat típusok hozzáadása előtt, ne állítsa kötelezőre a projektmezőket.
  • Egy meglévő feladat esetében, ha szükséges a feladat típus módosítása, akkor a "Feladatok hozzáadása" nem pedig a "Feladatok szerkesztése" engedéllyel kell rendelkezzen a felhasználó. (Szerepek és engedélyek)
  • Annak ellenére, hogy kiválasztotta a "Ne engedje bezárni a feladatot, ha egy alfeladat nyitva van" opciót, a rendszer engedi, hogy lezárt szülőfeladathoz új, nyitott feladatot adjon hozzá.

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések