Felosztott feladatok

tasks

Ha egy feladat elvégzéséért több felhasználó is felelős, akkor használhatja a felosztott feladatokat. Ezzel alfeladatokat hoz létre az egyes felhasználók számára, és egyedi becsült időt határozhat meg számukra. Minden alfeladat frissítése az összes többi alfeladaton is megjelenik, egy közös feladatként viselkedik, így támogatva a közös munkavégzést.

Ez a funkció akkor hasznos, ha többen felelnek ugyanazért a feladatért. Szülő és alfeladatként jelenik meg, de az alfeladatok frissítése megjelenik a főfeladaton és a többi alfeladaton is, ezért egyben látja az előrehaladást. Ezt a beállítást a feladat típusnál módosíthatja. Nyissa meg a Több menü » Adminisztráció » Feladat típusok menüben azt a feladat típust, amelyet megosztott feladatként akar kezelni és jelölje be a "Felosztott feladatok" jelölőnégyzetet.

Ha felosztott feladatot akar használni, létre kell hoznia külön erre a célra egy feladat típust. A felosztani akart feladatot ezzel a típussal veszi fel, de a felhasználók számára automatikusan létrehozott alfeladatok viszont „nem felosztott” típusú feladatok lesznek különben végtelen hosszan osztódna egy feladat. Ezért a rendszer a feladat típus listában szereplő első „nem felosztott” feladat típust használja ilyenkor az alfeladatok létrehozásához. A sorrendet fogd és vidd módszerrel tudja módosítani. Ha egy projekten nincs engedélyezve mind egy felosztott mind egy nem felosztott feladat típus, akkor nem tud létrehozni felosztott feladatot.

A feladat létrehozásakor adja meg, hogy kik lesznek az alfeladatok felelősei és a rájuk vonatkozó becsült időt.

A létrehozott alfeladatok nevébe bekerül a felelős neve is. A főfeladaton látszik az összes alfeladat és a közös hozzászólások.


Megjegyzések

  • A felosztott feladat számára létrehozott feladat típus esetében a Workflow szerkesztésekor nem adhat meg kötelező mezőket, különben nem tudja majd létrehozni a feladatokat.

  • Felosztott feladat létrehozásakor kötelező minden felelőshöz megadni a rá vonatkozó becsült időt.

  • A felosztott feladat egy külön típus, amellyel a főfeladatot hozza létre, az alfeladatok hagyományos feladatként jönnek létre. A rendszer a feladat típusok listában szereplő első „nem felosztott” feladat típust használja.

  • A projekten engedélyezni kell egy felosztott és egy „nem felosztott” feladat típust is, különben nem tud létrehozni felosztott feladatot.

  • Felosztott feladatot csak új feladat hozzáadásával készíthet. Meglévő felosztott feladatot nem tud másolni.
  • Felosztott feladat esetén a főfeladathoz ne adjon meg felelőst, hanem csak az alfeladatokhoz. Ezért javasoljuk, hogy a feladat típus szerkesztésekor kapcsolja ki a felosztott feladat esetében a felelős mezőt.

  • A WBS lapon nem hozhat létre Felosztott feladatot.

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések