Képesség menedzsment

resource management

Hogyan vegye figyelembe a képességeket a tervezéskor

Az Erőforrás-menedzsment eszközt könnyen személyre szabhatja, hogy kompetencia alapú tervezést is lehetővé tegyen. Ehhez hozzon létre egy egyedi mezők a felhasználókra, amit nevezzen el az adott képesség nevével (pl. programozás, tesztelés). A példában ez "Képesség 1" és boolean típusú, azaz két értéket vehet fel a mező; igen/nem: a felhasználó vagy rendelkezik az adott képességgel vagy nem. A különböző szintek megkülönböztetéséhez használja a lista típust, pl. alapfok, középfok, felsőfok.
 

Ezután hozzon létre egyedi mezők a feladatokra, hogy milyen képességre van szükség az elvégzéséhez. A példában "Szükséges hozzá a Képesség 1 ?" ismét boolean típusú mezőt használunk igen/nem értékkel.
 

Ezután hozzon létre és mentsen egy szűrőt az Erőforrás-menedzsment modulban, amely azokat a felhasználókat listázzak, akik rendelkeznek Képesség 1-gyel, és azokat a feladatokat, amelyekhez szükség van erre. A filterek beállításáról itt olvashat.
 

Javasoljuk, hogy jelölje be a "Megjelenítés fejlécben" négyzetet, így gyorsan és könnyen elérheti a szűrést az Erőforrás-menedzsment modul fejlécén. Csak kattintson rá, és máris a megfelelő listával dolgozhat. Ezzel az egyedi beállítással kiegészítette az Erőforrás-menedzsment modult egy kompetencia alapú tervezővel. A feladatok kiosztásakor figyelembe tudja venni, hogy az adott feladat elvégzése során milyen képességekre van szükség és mely felhasználók rendelkeznek vele.


Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések