Új (al)projekt létrehozása - tagok és szerepkörök

Új (al)projekt létrehozása - tagok és szerepkörök

Milyen szerepkörrel rendelkezik majd az adminisztrátor vagy a projekt létrehozása jogosultsággal rendelkező felhasználó az új (al)projekten? Ha Ön nem adminisztrátor, akkor a projekt létrehozáshoz a megfelelő jogosultságokkal kell rendelkezzen. Több menü » Adminisztráció » Szerepkörök és engedélyek menüben lehet a projekt és alprojekt létrehozására a jogosultságot megadni.

Új projekt létrehozása - alapértelmezett szerepkör beállítása

Ha az Új projekt létrehozása gombra kattint, akkor az új projekten a szerepkörét a felhasználó típusnál megadott szerepköre szerint kapja. Több menü » Adminisztráció » Felhasználó típusok » kiválasztott típus » Alapértelmezett szerepkör

Ha nincs kiválasztva alapértelmezett szerepkör a felhasználó típusnál, akkor a globális beállítás szerint adható szerepkör. Több menü » Adminisztráció » Beállítások » Projektet » A projektet létrehozó felhasználónak adott szerep/Az alprojektet létrehozó felhasználónak adott szerep. Lehetőség van eltérő szerepkört adni a szülő és alprojekteken, a megfelelőt a legördülő listából választhatja ki.

A Projekt beállítások » Tagok menüben a projekttagok listáját és szerepkörét később is módosíthatja a megfelelő jogosultságok mellett.

Projekt létrehozása sablonból, ahol az alapértelmezettől eltérő szerepköre van

Sablonból létrehozott projekt esetén a sablonban szereplő szerepkörét kapja meg, akkor is, ha az eltér az alapértelmezett szerepkörétől. A sablonban ellenőrizheti, hogy milyen szerepkörökkel rendelkeznek a tagok.

Projekt létrehozása sablonból, ahol nem projekttag

Hasonló logika alapján a sablonból létrehozott projekt esetén megmarad a beállított projekttagság és szerepkörök, ezért ha nem volt tagja a sablon projektnek, akkor az újonnan létrehozott projektnek sem lesz a tagja. Így ezen a projekten semmilyen jogosultsággal nem rendelkezik.

Alprojekt létrehozása a projekttagok öröklésével, ahol az alapértelmezettől eltérő szerepköre van

Ha a szülőprojekten eltér a szerepköre az alapértelmezett szerepkörétől, és az alprojekt örökli a projekttagságot, akkor a szülőprojekt szerepköre lesz érvényes minden tagra az alprojekten, nem az alapértelmezett szerepkör.

Alprojekt létrehozása a projekttagok öröklésével, ahol nem projekttag

Ez egy hibrid eset. Mivel nem tagja a szülőprojektnek, ezért onnan nem örököl jogosultságot, viszont a felhasználó típus szerinti vagy a globális beállítás szerinti alapértelmezett szerepkört megkapja. (Részletesen fentebb a projekt létrehozásnál)

Alprojekt létrehozása a projekttagok öröklése nélkül

Ebben az esetben a felhasználó típus szerinti vagy a globális beállítás szerinti alapértelmezett szerepkört kapja meg. (Részletesen fentebb a projekt létrehozásnál)

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések