Bővítse ki Easy Projectjét a BlueSpice vállalati wiki szoftverrel!

6/29/2021
6 minutes

Az Easy Software csapata örömmel jelenti be, hogy stratégiai partnerségbe lépett a Hallo Welt! GmbH.-val! Ennek keretein belül kombináljuk az Easy Project vezető projektmenedzsment-szoftvert a BlueSpice vállalati kollaboratív szoftverrel, mely a Wikipedia szoftverére, a MediaWikire épült.

Célunk, hogy együttes erővel hozzunk létre olyan megoldásokat, melyek segítségével ügyfeleink a menedzsment kihívást nyújtó követelményeinek is megfelelhetnek. Ide tartozik a szervezeti fejlesztés, a szoftverfejlesztés, a technikai dokumentáció és az integrált menedzsmentrendszerek, csak hogy néhány olyan használati esetet említsünk meg, mellyel mindkét cég kiemelten foglalkozik.

Az Easy Software és a Hallo Welt! megoldást kínál az olyan nyílt forráskodú alternatívák iránt megnőtt keresletre, melyek az Európai adatvédelmi követelményeknek is megfelelnek. A partnerség emellett egyedülálló lehetőséget nyújt új ügyfelek elérésre: Olyan ügyfelek, akik innovatív ötletekkel tennék még hatékonyabbá vállalatszervezésüket, és akik versenyképesség szempontjából az élvonalban akarnak lenni.

Az előttünk álló partnerségi projektek keretein belül praktikus megoldásokkal szeretnénk ügyfeleinket támogatni. Az ügyfelek vonzó ajánlatokat kaphatnak mind az Easy Software (www.easyproject.com), mind a Hallo Welt! (www.bluespice.com) részéről, ha a mi termékeinket és szolgáltatásainkat szeretnék használni.

Az Easy Project ügyfeleinek ez azt jelenti, hogy a jövőben bármikor kibővíthetik projektmenedzsment-szoftverüket a Hallo Welt!-től származó, funkciókban gazdag tudásbázis segítségével. A regensburgi (Németország) cég a MediaWiki megoldások egyik vezető szolgáltatója, többéves tapasztalattal a hazai és nemzetközi ügyfélprojektek terén. A fő termék - a BlueSpice vállalati wiki - lehetővé teszi az integrált menedzsmentrendszerek, az agilis dokumentációs platformok, vagy a vállalati tudás megosztására és kezelésére szolgáló kollaboratív tudásbázisok létrehozását. A BlueSpice ingyenes verzióját évente több tízezerszer telepítik világszerte.

A sokrétű BlueSpice-ot emellett majdnem minden iparágban használják. A szoftver azonban az egészségügyi és a szociális szolgáltatási szektorban különösen népszerű, ezen belül is az egészségbiztosítási cégek és klinikák, a gépész- és ipari mérnökök körében, és természetesen a teljes informatikai szektor, illetve az energia-, víz- és hulladékszolgáltatók körében is. Az utóbbi években egyre több és több önkormányzat és közintézmény fedezte fel a BlueSpice-ot. A Hallo Welt! ügyfeleiben mind közös, hogy nagy szükségük van a dokumentációra és a szabályozásra, és komplex, folyamatosan változó tartalommal kell szembenézniük. Pontosan ezen a téren a legelőnyösebb a wiki szoftver használata, és ezért lehet ilyen ideális kiegészítése az Easy Projectnek.

Jó példa erre a termékfejlesztés és a termékmenedzsment. Ehhez minden cégnek szüksége van egy központi platformra, ahol a fejlesztők, az értékesítők és a menedzserek együtt tudnak dolgozni. A wiki szoftverben ezek a szereplők működnek együtt egy új szoftvertermék létrehozásáért. Minden jelenlegi specifikáció, az érdekelt felek visszajelzése és az összes értekezlet jegyzőkönyve ezen a központi helyen található meg. Az Easy Project átveszi az irányítást a konkrét megvalósítás felett. A feladatrendszerben megtervezzük a kapacitásokat, kiosztjuk a feladatokat, és megszervezzük a beleegyezéseket és a dokumentációkat. Mindezen tevékenységeket a munkaterhelés és a költségek irányításával végezzük el. Az új termék dokumentációjának kezelése pedig a BlueSpice wikiben történik. A folyamat nagyfokú átláthatósága nagyban lecsökkenti a kommunikációval és kutatással töltött időt.

Az általános napirend megszervezése (pl. az ügyfélprojektek kezelése) pedig sokkal átláthatóbbá és hatékonyabbá válik a két eszköz összehangolása által. A heti csapatmegbeszéléseket a wikiben készítjük elő. Az alkalmazottak előre beírják a jegyzőkönyvbe a témájukat és a főbb számadatokat, a tervezést és a megállapodásokat pedig a megbeszélés közben dokumentálják, így pedig azonnal elérhetőek lesznek mindenki számára az eredmények. A jegyzőkönyvben található heti feladatok tartalmazzák a kapcsolódó linkeket az Easy Projectben lévő feladatokhoz. A közlekedési lámpa színei mutatják a feladatok állapotát. Amikor pedig a rákövetkező napokban a csapattagok ismét előhívják a jegyzőkönyvet, a feladatrendszerhez vezető linken keresztül minden fontos információt láthatnak a leszállítás állapotáról. Ki kezeli jelenleg a projektet? Hány óra munka lett eddig belefektetve, és hol tart a leszállítás? Ehhez el sem kell hagyniuk a wikit: csupán az egeret kell a feladatikon fölé vinniük. Ezzel szemben a kapcsolódó Easy Project feladat kommentfunkcióját kibővítettük, hogy tartalmazzon egy, a wiki oldalra vezető linket.

Egy másik kiemelkedő példa a wikik és a projektmenedzsment-rendszerek produktív használatára a Support and User Help Desk üzleti egység. Amíg a kérések szervezése és az ügyféllel és a kollegákkal való kommunikáció a feladatban történik, a wiki a központi platform, melyen minden támogatási szinten könnyedén rákereshet a szükséges információkra. Itt megtalálhatjuk mind a felhasználói, mind az admin kézikönyveket, a legfontosabb tudnivalókat, a kerülő megoldások leírását, a referenciákat, a konfigurációk leírását, a telepítéseket, és az összes termékverzió termék- és folyamatleírását. Az ügyfélszolgálati munkatársak, a technikusok és a műszaki írók tudásmegosztása a wikiben történik, mindamellett, hogy az értékesítési, a marketinges, vagy a projektmenedzsment-munkatársak is nagyon sok információt nyerhetnek innen, és értékes tapasztalattal tölthetnek fel tartalmakat.

A használati esetek szinte végtelenek. Az Easy Software és a Hallo Welt! partnersége pedig még csak a kezdeteknél jár. A jövőben - az ügyfelekkel együttműködve - még inkább ki szeretnék terjeszteni a két eszköz technikai kapcsolatát. A kívánságlistán található a feladat-tevékenységfolyamok létrehozása és a két alkalmazás hitelesítési rendszerének és keresőmotorjának összehangolása.

Minden funkcióval rendelkező szoftver a modern projektmenedzsernek? Easy.

A leghatékonyabb projektmenedzsment eszközök egyetlen szoftverben.

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések