Eljött a változás ideje Miért kellene most új projektmenedzsment megoldást keresnie

Date:3/7/2021
Length:2 minutes
Share:

Néha annyira megszokjuk egy bizonyos módon csinálni dolgokat, hogy szinte elfelejtjük, van más út is. Ez életünk minden területére vonatkozik - a táplálkozástól kezdve a személyes kapcsolatokig, valamint a szakmai életünkig és a karrierünkig.

"A változás kezdete nehéz, a közepe tele van bajokkal, ám a vége lenyűgöző."

Robin Sharma

Ez vonatkozhat a vállalkozásában használt eszközökre és szoftverekre is. Lehet, hogy már több éve használ egy bizonyos projektmenedzsment eszközt, és csapata hozzászokott ahhoz, az utóbbi időben azonban már nem igazán felel meg az igényeinek - vagy esetleg nem elégedett a szolgáltató ügyfélszolgálatával.

Bármi is legyen elégedetlensége oka, az remek indok arra, hogy új megoldást keressen. Eddig a hátrányok nem voltak elegendőek ahhoz, hogy időt és erőforrásokat fordítson a változásra, mely során áttérne a jelenlegi projektmenedzsment megoldásról egy másikra.

Fél a változástól, nem akarja hallgatni a csapattagok panaszkodását arról, hogy több időt kell tölteniük az adatok migrálásával és az új szoftverben való munkavégzés megtanulásával.

Természetünk a félelem a változástól. Itt van Les Brown novellája, mely jól illusztrálja, ami talán Önnek is ismerős lehet:

Egyszer régen egy úr sétált az utcán. Egy házhoz ért, melynek tornácán egy férfi és egy kutya ült.

A kutya valamiért csak nyögött és nyüszített. Az ott elsétáló úr kíváncsi volt, miért nyög és nyüszít a kutya, és a férfi miért csak ül ott, ezért megkérdezte tőle.

„Hé, uram! Mi a baj a kutyájával?” A tornácon ülő férfi azt mondta: „Egy szögön ül.” Az arra sétáló férfi megdöbbenve kérdezte: „Miért nem kel fel?” A gazda erre azt mondta: „Mert még nem fáj neki eléggé.”

A Jira Server legjobb alternatíváját keresi? Easy.

A leghatékonyabb projektmenedzsment eszközök egyetlen szoftverben.

Ez a történet remek metaforája lehet életünk bármely aspektusának. Nos, maradjunk szakmai szinten, és beszéljünk egy pillanatra a projektmenedzsmentről! Lehet, hogy most felteszi magának a kérdést: „Hogyan viszonyul egy szögön ülő kutya a projektmenedzsmenthez?” Ez egy jó, releváns kérdés, ezért nézzünk a valódi probléma mélyére!

Mivel az Atlassian bejelentette a Jira Server kivezetését, sokan kényszerülnek változtatásra, legyen szó akár a Jira Data Center-re, vagy a Jira Cloud-ra való áttérésről, vagy akár egy másik projektmenedzsment szoftver kereséséről. Ez fog történni:

  1. az új licencek értékesítésének vége és árváltozás 2021 februárjában,

  2. a frissítések vége 2022 februárjában

  3. a meglévő licencek számára új alkalmazások értékesítésének vége 2023 februárjában

  4. végül a támogatás vége 2024 februárjában.

Nem számít, melyik a fentiek közül az Ön esete, biztosan változtatásra van szükség. Talán a jelenlegi megoldása nem mindent adott meg Önnek, amire vágyott volna, hanem olyan volt, mintha egy szögön ülne. Nem volt elégedett, búslakodott és panaszkodott, de inkább ragaszkodott ahhoz, amit ismer, ahelyett, hogy az ismeretlenbe lépett volna.

Most, hogy mindenképpen kénytelen változtatni, talán itt az ideje, hogy megnézze, mik a lehetőségei. Ha készen áll a változások befogadására, kész rálépni a változás útjára, itt vagyunk, hogy segítsünk Önnek! Sőt, akár segíthetünk több olyan projektmenedzsment megoldás összehasonlításában, amelyeket esetleg fontolóra vehet .

Ha egy professzionális, mélyebb projektmenedzsment eszközt keres, melyben az egész vállalat folyamatait irányíthatja, fontolja meg az Easy Projectet! Az Easy Project 10 a legjobb projektmenedzsment eszközöket kínálja egyetlen alkalmazásban. WBS, Gantt, SCRUM, Kanban és más népszerű és bevált PM gyakorlatokon alapszik. Ezen kívül bővíthető az Erőforrások, a Pénzügyek, a Help Desk és a DevOps eszközkészlettel.

A Jira Serverről kíván migrálni? Kérje meg az Easy Project csapatát, hogy készítsen migrációs elemzést, amivel képet kaphat a Jira Serverről az Easy Project Serverre  való áttérés folyamatáról!

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések