Miért legyen az értékesítő jó projektmenedzser is egyben?

11/30/2021
4 minutes

Talán már hallotta a mondást: „A projektmenedzsment csak a projektmenedzsereknek jó, másnak nem.” Ez a vélekedés onnan eredhet, hogy sokan félnek új eszközöket kipróbálni, vagy félreértik a működésüket. Vajon az értékesítési csapat is kamatozhat a projektmenedzsment-technikákból? És hogyan használhatja ki azokat leginkább, ha nem Ön a projektmenedzser?

Az értékesítési csapatoknak sokszor „meggyűlik a bajuk” az általuk használt CRM-felületekkel. Az ügyfél elérhetőségei nem elég részletesek, hiányoznak a megbeszélésről készült jegyzetek, vagy sok idő megy el a másolatok készítésével. Azáltal, hogy nem tudják szinkronizálni a különféle céges eszközökön található információkat, potenciálisan ügyfeleket veszíthetnek el, vagy csökkenhet az értékesítési forgalmuk. Minél többet tudunk az ügyfelünkről, annál valószínűbb, hogy nyélbe ütjük az üzletet. De vajon csak CRM-re van szüksége az értékesítési csapatnak, hogy sikeresen végezze a munkáját?


Kezelje értékesítési tevékenységeit projektjeihez hasonlóan!

Elsőre úgy tűnhet, nincs túl sok közös a projekt- és az értékesítési csapatban. Más világban mozognak, és mások a céljaik. A projektmenedzser tudatosan kezeli a költségvetést, gyakran kínosan ügyelve a részletekre, miközben folyamatos időhiánytól szenved. Vele szemben helyezkedik el az értékesítési csapat, csupa magabiztos megjelenésű tagjával. A legjobb értékesítők azonban hozzáértő projektmenedzserként is funkcionálnak, amikor csapatukat sikeresen vezetik céljaik megvalósításáig. A projektkészségek alapvető részei ugyanis nem igazán különböznek az üzletfejlesztési készségektől.

Az értékesítési csapatnak lényegében ugyanazok az igényei, mint a projektcsapatnak. Miután beazonosította a megfelelő célpontot, hatékonyan beveti erőforrásait és végrehajtja a különféle mérföldköveket. Az értékesítési folyamat pedig nagyban hasonlít a projektmenedzsment folyamatára. Lehetséges lenne tehát, hogy az értékesítési csapat jobb eredményekre és nagyobb hatékonyságra tehet szert, ha projektmenedzsment-eszközöket használ?


A projektrendszer értünk, nem ellenünk van

Az Easy Project 11+ egy igen rugalmas eszköz, melyet az értékesítési csapat egyedi munkafolyamataihoz lehet igazítani. Az ügyféladatok mind megtalálhatók egy centralizált, és könnyen elérhető helyen, ami biztosítja, hogy az értékesítési csapat mindenkor naprakész információkkal rendelkezzen. Mi érdekelheti még az értékesítési csapatot az új alkalmazásunkban?


  • Keresés 2.0

A sikeres üzleti menedzsment egyik legfontosabb kritériuma, hogy minél könnyebben és gyorsabban megtalálja a szükséges információkat és elérhetőségeket. Továbbfejlesztett keresésünk mindkét alkalmazásban mérföldekkel gyorsabb lett. Továbbá, a letisztultabb, modernebb felhasználói felületnek köszönhetően mindig azon az oldalon maradhat, amin épp dolgozik.


  • B2B CRM

Az értékesítési csapat számára a legnagyobb értéket a teljes körű szoftverünk jelentheti: egy felületről irányíthatja eladásait, projektjeit, és kommunikálhat üzleti partnereivel. Ez hatékonyabbá és átláthatóbbá teszi értékesítési menedzsmentjét, mely cége bevételében is visszaköszön majd. A teljesen új B2B CRM arra lett kitalálva, hogy támogassa a hatékonyabb vállalatvezetést a B2B közép- és nagyvállalatoknál.


  • Elmetérképek

Nem csupán a projektmenedzsmentben használnak elmetérképeket. Az értékesítési csapat számára hasznos lesz tervek felvázolásában, és az üzleti tárgyalások megtervezésében.

Legyen cége akár nagy, akár kicsi, partnerei akár technikai beállítottságúak, akár nem; létezik egy alkalmazás, amely minden csapat igényeit kielégíti, és minden folyamatot optimalizál. A tökéletes folyamatkezelés sosem volt egyszerűbb. Próbálja ki!

Minden funkcióval rendelkező szoftver a modern projektmenedzsernek? Easy.

A leghatékonyabb projektmenedzsment eszközök egyetlen szoftverben.

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések