Miért válasszon helyi szerveres megoldást a projektmenedzsment szoftverének?

Date:2/24/2021
Length:2 minutes
Share:

A felhős kontra szerveres hosting már egyébként is örök vitatéma volt, de most még inkább az - amióta a Jira bejelentette a Jira server kivezetését.

  • 2021 februárjától megszűnik a szerveres megoldás értékesítése,
  • 2024-ben megszűnik a támogatás is.

Nézzük, milyen lehetőségei vannak!

Egy kérdés, amivel szembesülni fog

Előbb-utóbb felmerül majd ez a kérdés az Ön cégénél is: “Migráljuk a Jirát a szerverről a felhőbe (ahogy az Atlassian ajánlja), vagy egy másik PM szoftver szerveres megoldására migráljunk?“

Annak ellenére, hogy a külső felhős hosting szolgáltatások egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek, a helyi szerveres megoldásoknak még mindig van néhány verhetetlen előnye. A végén a kérdést cégének tevékenysége és a cég által kezelt adatok fogják eldönteni.

A különbségek (és a költségvetés) gyors ismétlése

Először is, tegyük tisztába a szerveres és a felhős megoldás közötti különbségeket!.

  • A szerveres megoldás az Ön saját szerverére lett kialakítva = Ön kezeli és üzemelteti a szoftvert. Ennek a megoldásnak a megvásárlásával telepíthető szoftvert és a forráskódot szerzi meg. A felhővel összehasonlítva, ennek minimális előfizetési időszaka legalább egy év szokott lenni.
  • A felhős megoldás a szolgáltató szerverein találhatók, különböző földrajzi helyeken. A megoldás megvásárlásával a szoftver használati jogát kapja meg a felhőben, az Ön által választott időszakra. A felhő általában több előfizetési opciót kínál, akár havonta is fizethet.

A Jira Server legjobb alternatíváját keresi? Easy.

A leghatékonyabb projektmenedzsment eszközök egyetlen szoftverben.

A helyi szerveres PM megoldás három legnagyobb előnye

1. Irányítás

Legyen fizikai irányítása a szervere fölött! A saját szerver általában azt jelenti, hogy van egy szerver rack-je, vagy akár szobája, amit a dedikált IT csapata üzemeltet és biztosítja karbantartását. Tehát, ha van helye és emberi erőforrása, miért ne választaná a szerveres megoldást?

2. Adatbiztonság

Tartsa érzékeny és kritikus adatait házon belül, a szerverén! Így nem fér hozzá harmadik fél a cég adataihoz. Persze ezzel nem állítjuk azt, hogy a felhős szolgáltatók megnézik és felhasználják az Ön adatait, számos cégnek vannak adatvédelmi irányelvei és szabályzatai. Néha még a saját privát felhő sem felel meg ezeknek a szigorú irányelveknek, és ebben az esetben a szerveres megoldás a legjobb választás, mivel az teljes kontrollt kínál adatai fölött.

3. Független az internettől

Nem kell internetes kapcsolatra hagyatkoznia, ha hozzá akar férni adataihoz. A felhővel ellentétben a felhasználói élményt nem korlátozza az internetes kapcsolat sebessége. Képzelje el, hogy elmegy az internet az Ön vagy a szolgáltatója oldalán – és így nem tud hozzáférni adataihoz. Nem kell átesnie a felhős megoldás adat- és hozzáférés-biztonságának mérlegelésén és ellenőrzésén, különösen az üzemeltetési szabályzat szokott nagyon összetett lenni. Lehet, hogy a felhős megoldásnál virtuális magánhálózaton (VPN) keresztül tud hozzáférni adataihoz, hacsak nem fizet be egy privát felhőre – amit azonban nem az összes cég kínál.

Összefoglalva

Amikor egy felhős és egy szerveres megoldás közül kell választania, bizonyosodjon meg arról, hogy a cége összes követelményével tisztában van, különös tekintettel a belső adatkezelési irányelvekre.

Ön Jira Server felhasználó, és szeretne a helyi szerveres megoldásnál maradni, de nem biztos abban, hogy melyik projektmenedzsment szoftverre váltson? Kérjen ingyenes migrációs elemzést Jira Serverről Easy Project serverre, ami segíthet Önnek a döntéshozatali folyamat során!

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések