Fedezze fel a megfelelő projektmenedzsment összes előnyét!

7/21/2020
5 minutes

A PMI szerint kevesebb, mint a cégek kétharmada érti meg, mennyire sokat adhat számukra a megfelelő projektmenedzsment. Mik azok az előnyök, melyeket más cégek a megfelelő minőségű projektmenedzsment hiánya miatt elveszítenek?

Most, hogy a cégek minden iparágban egyszerre több projekten dolgoznak, kénytelenek a projektmenedzsment módszereire és eszközeire bízni magukat. Az alább felsoroltak áttekintést adnak azokról az értékekről, melyek elérésére és fejlesztésére a megfelelő projektmenedzsmenttel törekednie kell a projektvezetőknek.


Kockázat menedzsment

Belső szemszögből a kockázat menedzsment talán a projektmenedzsment legalapvetőbb hozzáadott értéke. Senki se szereti, ha valami nem működik. A jól kialakított projektmenedzsment folyamatok viszont olyan eszközöket tartalmaznak, melyek segítenek a kockázatok és azok potenciális negatív hatásainak előzetes felderítésére, és ennek eredményeképp azok minimalizálására.


Ügyfél elégedettség

Ha cégünk egy termék vagy megoldás szállítója, akkor a fő cél, hogy mindent a megfelelő minőségben és időben szállítsunk le. Ugyanakkor a gyakorlat dominál: mindezt csak tökélyre fejlesztett projektmenedzsmenttel érhetjük el. Az elégedett ügyfélből pedig visszatérő ügyfél lesz.


Versenyelőny

Technikai szempontból napjainkban a megfelelő csapattal és beszállítókkal sok vállalat hasonló minőségben szállíthatja le termékeit vagy szolgáltatásait. Végső soron a verseny eredményét azonban a cég szervezete és projektkezelése fogja meghatározni. Az erősen versengő iparágakban elengedhetetlen a modern projektmenedzsment eszközökkel folytatott munka, és folyamatosan fejlesztik saját és csapataik projekt eszköztárát.A célok elérése

A projektmenedzsment lényegében egy olyan folyamat, mely során az ötletek megvalósulnak. Az olyan módszerek és eljárások elsajátítása, mint a tervezés, a költségvetés készítés, a priorizálás és a végrehajtás segít Önnek és csapatának szakmai- és magánéletében is. Egy terv nélküli cél órákra, hetekre vagy hónapokra fölöslegesen foglalja le Önt. Amint megtanulja, hogyan tudja rendszerszinten megoldani a problémákat, valódi projektmenedzserré válik.


Egyértelműen meghatározott szerepkörök

A projektmenedzsment magában foglalja az egyes tagokat és betöltött funkciójukat is. Ideális esetben a csapattagok projektmenedzserüktől egyértelmű információt kapnak a feladatukról. Ha tehát a kollégái nem vesztegetik az időt a cég vagy a projekt problémás orientációjával, hanem tudják, melyik rész tartozik hozzájuk, az nagyban leegyszerűsíti a munkavégzést az egész cégben. Az olyan eszközök, mint az Easy Project már ma megoldják a szerepkörök meghatározását, sőt megoldást is kínálnak a legáltalánosabb példákra.


Pénzügyek

A projektmenedzsment alapvető része a költségvetések elkészítése. Az előző tapasztalatokat és adatokat figyelembe vevő, tervezett költségvetés kulcsfontosságú az egyes projektek jövedelmezőségének fenntartásában, ami hozzájárul a cég jó pénzügyi helyzetének fenntartásához.


Erőforrás menedzsment

A projektmenedzsment egy elég bonyolult kirakó, ami az erőforrás kezelést is magában foglalja. Az emberi és pénzügyi erőforrások megfelelő elosztása a projekt kezdetétől egész végig egy tipikus alulértékelt szempont. A jól működő erőforrás kezelés egyértelműen tükröződik a teljesítményben.


Távlatok

A problémák és projekt buktatók vizualizációjának ismételt gyakorlásával – ami megtehető például egy Gantt diagrammal az Easy Projectben – jobb áttekintést kapunk a csapat és a cég működéséről, és sokkal jobb általános perspektíván lesz a lehetséges problémák megoldásáról vagy a folyamatok optimalizálásáról.

Même aujourd’hui, malheureusement, beaucoup de gestionnaires de projets ne sont pas encore convaincus des avantages qu‘une bonne gestion de projets peut apporter, très souvent parce que beaucoup d’entre eux ne veulent pas, ou n’ont pas eu l’occasion d’utiliser les bons outils de gestion des projets.

Cependant, grâce à des outils de gestion de projet modernes qui prennent en compte différentes ressources et qui incluent tous les composants indispensables pour la gestion efficace des projets, de plus en plus d’entreprise et d’organisations peuvent atteindre un niveau élevé de qualité de gestion de projets et profiter de tous ses avantages.

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések