Kezelje projektpénzügyeit vizuálisan a költséglebontási struktúrával (CBS)!

12/21/2021
4 minutes

Tudta, hogy a projektpénzügyek is vizualizálhatók? Ezt hívják költséglebontási struktúrának (CBS). A CBS lehetővé teszi a költségek gyors megtekintését és/vagy a munkalebontási struktúra (WBS) legalsó szintjéhez történő hozzárendelését.

Mi az a CBS?

A CBS a munkalebontási struktúra (WBS) különböző részeivel járó költségeket jeleníti meg lebontva, ideértve az alvállalkozók által végzett összes munkát vagy szolgáltatást. Arra használják, hogy a költségvetést folyamatosan összehasonlítsák a tényleges költségekkel, és integrálják azt a költségellenőrzési rendszerbe.

Amennyiben használni szeretné, csak kapcsolja be a WBS modul „Költségvetés" gombjával, és azonnal láthatja a projekt és a feladat nyereségét, bevételét vagy az összes költséget. Nem kell manuálisan váltogatni a WBS és a CBS modulok között - mindkettőt egyetlen modulba integráltuk.

Ahhoz, hogy a CBS elérhető legyen az Easy Projectes projektjeiben, aktiválnia kell projektjein a WBS és a Költségvetés funkciókat.

Költséglebontási struktúra (CBS) az Easy Projectben

Költséglebontási struktúra (CBS) az Easy Projectben


A CBS személyre szabható jelmagyarázata és pénznemei

Az összes WBS pénzügy a projekt költségvetési adatain alapul, ahol a bevételek/kiadások és a bérköltségek terv/tény adatai tekinthetők meg. Ez a szolgáltatás a projekttervezés során, a költségvetés megállapításának szakaszában és a projektfinanszírozás nyomon követése során a leghasznosabb. Elég egyszerűen megnyitnia a projekt WBS-t, hogy azonnal lássa mennyibe kerülnek a feladatok vagy alprojektek.

A gyors vizuális betekintéshez használhatja a költségvetés pozitív, negatív és nullszaldós egyenlegét kiemelő jelmagyarázatot is. Továbbá a költségvetés megjelenítése során gyorsan váltogathat a különböző pénznemek között, valamint kiválaszthatja, hogy mely konkrét pénzügyi adatokat szeretné megtekinteni az elmetérképen (mint például a valós nyereség, tervezett nyereség, összes költség, összes tervezett költség, a valós bevételek és tervezett bevételek).

Ha elkészült a költséglebontási struktúra, egyszerűen nyomtassa ki (vagy exportálja PDF-be) a teljes elmetérképet, beleértve az egyes projektek és feladatok költségvetését.

Költséglebontási struktúra (CBS) az Easy Projectben

Költséglebontási struktúra (CBS) az Easy Projectben


Kinek lehet szüksége a CBS-re?

A költségbontási struktúra hasznos az ügyfélnek felszámított ár megindoklásában, valamint a beszállítókkal és szolgáltatókkal való elszámolásnál. Ha az ügyfél nem tudja, hogy mennyi lesz pontosan egy termék, szolgáltatás vagy csomag végösszege, a részköltségek alapján felbecsülheti azt.

Ha tudjuk, miből tevődik össze a teljes ár, az az árak összehasonlításában és a jobb árban való megállapodásban is hasznos lehet. Az eladók és a szolgáltatók a CBS segítségével arról is megbizonyosodhatnak, hogy mindent felszámoltak-e az ügyfélnek. A funkció továbbá lehetővé teszi a vállalatok és a fogyasztók számára, hogy beazonosítsák az áringadozások konkrét okait.

Vizuális pénzügyi menedzsment? Easy.

A leghatékonyabb projektmenedzsment eszközök egyetlen szoftverben.

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések