Miért van szüksége az Easy Project privát felhőjére

3/8/2022
7 minutes

A felhőalapú számítástechnika napjainkban igen nagy népszerűségnek örvend. A cégek és egyének körében is jelentős növekedés figyelhető meg a felhőalapú szolgáltatások használatában és adoptálásában.

Mit jelent a „felhő”?

A GlobeNewswirse jelentése alapján: „A globális felhőalapú számítástechnika piaci mérete a 2020-ban mért 371,4 milliárd USD-ről 832,1 milliárd USD-re nőhet 2025-re, 17,5%-os összetett éves növekedési ráta (CAGR) mellett, az előrejelzett időszakban.”

A felhő – a tankönyvi definíciója szerint – a szoftverekhez és adatbázisokhoz való hozzáférést biztosítja internetes szervereken keresztül. Ezeket a felhőalapú szervereket a világ különböző pontjain található adatközpontok szolgáltatják. 

A felhőalapú számítástechnika lényege, hogy a számítógép fizikai tárhelye helyett az interneten található felhők segítségével tárolhat, hozzáférhet és dolgozhat fel adatokat, információkat és különféle programokat.

A felhők alkalmazására különféle lehetőségek állnak rendelkezésre a nyilvános felhőktől kezdve a privát és a hibrid felhőkön át egészen a közösségi felhőkig. Egyelőre elég, ha fel tudja ismerni a nyilvános és a privát felhőket, és a köztük lévő különbségeket.


Nyilvános felhő vs. privát felhő

A két kifejezés neve nagyjából el is árulja a köztük lévő különbség lényegét. A nyilvános felhő olyan szerkezetű felhőszolgáltatásokra utal, melyeket egy külső, több ügyfélt kiszolgáló szolgáltató üzemeltet.

A nyilvános felhőalapú szolgáltatást nyújtó fél ugyanazzal az alapvető infrastruktúrával lát el több ügyfelet, akik ugyanazokon a hálózati eszközökön, szoftvereken és hardvereken osztoznak. A nyilvános felhőket távoli szerverekről üzemeltetik, amiket az interneten keresztül érhetnek el a felhasználók.

A nyilvános felhő több okból is az egyik leggyakrabban alkalmazott felhőtípus. Először is, a nyilvános felhővel nincs szükség speciális hardverek vagy szoftverek megvásárlására, olcsóbb, és a fenntartási költségeken is sokat lehet spórolni.

Emellett könnyebb és olcsóbb alakíthatóságot tesznek lehetővé, hiszen nagyobb díj ellenében bármikor növelni lehet a szolgáltatás méretét és tárhelyét.

A másik oldalról azonban mindenképp vannak a nyilvános felhőkhöz kötődő hátrányok, mint például a biztonság, a rugalmasság, a kisebb kontroll, a személyre szabhatóság hiánya és a minimális hozzáférés a back-end-folyamatokhoz.

Bár bizonyos cégeknek megfelel a nyilvános felhő, sokan érzik idővel a privát felhő hiányát. Ahogy a nevéből is sejthető, a privát felhő olyan struktúrával rendelkezik, amely nincs megosztva másokkal, tehát csupán egyetlen céghez van rendelve.

Ha minden felhőalapú erőforrás a cég tulajdonában van, egy egész felhő áll a rendelkezésére, amit sok más szervezet is szívesen tudna magáénak.

A privát felhő lehet a cég saját telephelyén, de szolgáltathatja egy harmadik fél is, ami egy dedikált privát szervert tart fenn a szervezete számára.


Mik a privát felhő előnyei?

Több előnnyel jár, ha a nyilvános felhő helyett a privát felhőszolgáltatást választjuk.


1. Biztonság

A privát felhőnél nincs biztosabb. Segítségével sokkal nagyobb kontrollt kap a tárolás és a hozzáférhetőség különböző aspektusai felett, és biztosíthatja bizalmas adatai kellő védelmét azáltal, hogy eldönti, hol tárolja, miként kövesse nyomon, és ki férjen hozzá adataihoz.


2. Kontroll

Mivel a privát felhőhálózat egyetlen szervezethez tartozik, sokkal nagyobb mértékű kontrollal rendelkezik felette, amivel igényeihez és elvárásaihoz igazíthatja azt.


3. Rugalmasság

A privát felhőket sokkal jobban konfigurálhatja annak érdekében, hogy tényleg megfeleljen üzleti igényeinek.


4. Alakíthatóság

A privát felhők méretén könnyebb változtatni: annak megfelelően csökkentheti vagy növelheti az erőforrásokat, hogy többet vagy kevesebbet használja a szolgáltatást.


5. Stabilitás

A privát felhőket sokkal stabilabbnak tartják, mivel hatékony biztonsági rendszerrel bírnak, amik adatvesztés esetén bekapcsolnak, és biztosítják, hogy ne sérüljenek a rendszerei.


Miért érdemes az Easy Project privát felhőjét választani?

Az Easy Project olyan ügyfeleknek nyújt privát felhőszolgáltatást, akik egy dedikált, biztonságos, hatékony és gyors felhőalapú szolgáltatást keresnek, amelyet a maximális összeköttetés és sebesség érdekében nagymértékben optimalizáltunk.

Az Easy Project több szolgáltatóközponttal rendelkezik szerte a világon, hogy minden régióban lehetővé tegye az egyszerű üzemeltetést és összeköttetést.

Az Easy Project szolgáltatóközpontjai jelenleg a következő helyszíneken találhatók meg: Portland, Montréal, New York, London, Strasbourg, São Paulo, Prága, Moszkva, Johannesburg, Varsó, Frankfurt, Szingapúr, Sydney, and Tokió.

A sok szolgáltatóhelynek köszönhetően az Easy Projectre mindig hagyatkozhat, ha egy dedikált szerverre van szüksége ahelyett, hogy súlyos összegeket költene IT-erőforrásokra.

Az Easy Project dedikált privát felhőt biztosít egyetlen szervezetnek, és íme a legfontosabb funkciói:

  • A rendszeradminisztrátorok 0–24-ben rendelkezésére állnak, vészhelyzetek esetére pedig ott a forródrót.
  • Nem kell megszakításokkal és zavaró tényezőkkel törődnie.
  • Állandó hardver- és alkalmazáskövető infrastruktúra, ami a tárhelyet is nyomon követi, és értesíti, ha 80%-os kapacitáson van. Így csupán akkor kell több tárhelyet vennie, ha tényleg szükséges.
  • Egy információbiztonsági keretrendszer, amely biztonsági frissítésekből, titkosításokból, tűzfalakból, IP-szűrésből és jelentésekből áll, emellett tartalmaz egy listát népszerű anti-vírus termékekről, melyeket pluszban igényelhet.
  • Adatmentési lehetőségek biztosítják, hogy egyénileg beállított gyakorisággal elmentse adatait. Ennek gyakoriságát Ön határozza meg, ha saját telephelyén szeretne biztonsági mentéseket készíteni adataiból.
  • Egyéni kérésre lehet még benne LDAP-támogatás, RAID-követés, teljesítményjavítás és VPN. 

Hogy megkönnyítsük Easy Projectjének privát felhőre való átállását, kifejlesztettünk egy előre meghatározott felhőbeállítást, amely a maximum 500 felhasználóból álló alkalmazásokat is képes kezelni.

Az előre meghatározott csomag részei: Intel Xeon E3 – 4 magos/8 szálas, 400GB tárhely és 32GB DDR4 ECC RAM.

Ha azonban úgy érzi, hogy alkalmazásának erősebb beállításokra van szüksége, egyénileg is konzultálhat szakértőkkel, hogy más rendszert építsen ki.

Minden funkcióval rendelkező szoftver a modern projektmenedzsernek? Easy.

A leghatékonyabb projektmenedzsment eszközök egyetlen szoftverben.

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések