Mit kell tudnia egy jó Kanban eszköznek?

Date:9/23/2020
Length:5 minutes
Share:

A kanban japánul hirdetőtáblát jelent, de ezeket a „táblákat” nem hirdetésre használják, hanem projektek vizualizációjára, feladatkártyák és fázisok segítségével. Mit kell hát tartalmaznia egy jó kanan eszköznek a csapata számára?

Egy sor eszköz és program található ma a piacon a kanbanhoz a projektmenedzsmentben, és az Easy Project is egy ezek közül. Akár úgy dönt, hogy egy egyszerű online eszközt keres, akár fejlettebb megoldást, mint amilyen az új Easy Project 10 , az alábbi tulajdonságokkal feltétlenül rendelkeznie kell a választott kanban eszköznek.

Lehetőség az együttműködésre

Bár a munka vizualizációját a kanbanon keresztül személyes saját is használhatja, ennek a módszernek a potenciálját csakis akkor fogja megtapasztalni, ha csapatban dolgozik. Egy helyes kanban projektmenedzsment program alapja a lehetőség az együttműködésre. Pontosabban, érdekelnie kell Önt a feladatok megosztásának és kiosztásának (akár egyidőben több tulajdonosra), így egyszerre több ember tud beleavatkozni a feladatba. Másodszor pedig a hozzászólási lehetőségnek, amivel a csapata érthetően kommunikálhat a releváns feladatokról és témákról.

Személyre szabható oszlopok

A legegyszerűbb kanban eszközök beérik három oszloppal (Elvégzendő feladatok – Folyamatban lévő feladatok – Kész). Bár ez a felosztás gyakran elégséges, számos cég hamar rájön, hogy a munkafolyamataik sokkal összetettebb vizuális szétbontást igényel. Optimális esetben a programja kanban projektmenedzsmentje  lehetővé teszi az oszlopok testre szabását, szerkesztését

Amint a testre szabható oszlopok belépnek a játékba, végtelen számú beállítási és fejlesztési lehetőséget kap a munkafolyamatában, a legapróbb részletekig. Egy ilyen eszköz segít a csapatában betekintést nyerni a folyamatokba, és jelentősen korszerűsíteni munkáján.


Fejlett feladatkártyák

Különösen a szervezet növekvő komplexitásával, értékelni fogja a feladatkártyák kiterjesztésének lehetőségét, vagyis hogy egy különálló feladat megnyitása után további információkat fog látni (mint a részletes leírás, a feladat előrehaladása, tulajdonosa, mellékletei és hozzászólásai). Főként a tény miatt, hogy ilyen fejlett beállítási lehetőségekkel a feladatkártyák sokkal több információt hordozhatnak, lehetősége nyílik arra, hogy minden munkát és kommunikációt egyetlen platformon végezzen. Persze csak akkor, ha az elegendő hellyel rendelkezik a fájlok feltöltéséhez.

Jelentések

A kanban munkafolyamata tökéletesítéséhez fokozatosan tanulnia kell hibáiból. A legjobb kanban eszközök lehetővé teszik az információgyűjtést a projektek alatt és után. A projektek nyomon követésekor értékelni fogja az olyan adatok elérhetőségét, mint a feladatok előrehaladása, a költségek vagy a csapattagok terheltsége, hogy sikeresen menedzselje  azokat. Továbbá, ha kanban eszközében elérhető a Gantt diagram , azt használhatja a projekt idővonalak építésére és követésére.

A projektek lezárását követően is szüksége lesz az adatokra, hogy jelentésbe foglalhassa az eredményeket, és saját maga vonja le a szükséges következtetéseket. Egy minőségi eszközben ehhez rendelkezésére állnak riportok a portfólió, a projektek és a feladatok állapotáról, valamint a munkaidőkről.

Feltéve, hogy már megfontolta a kanban projektmenedzsment előnyeit és hátrányait , valamint úgy döntött, bevezeti ezt a szemléletet, rengeteg választási lehetősége van a programokból és eszközökből, melyekkel szervezete dolgozhat. Ne becsülje alá azonban a helyes kiválasztásának fontosságát, mivel az itt leírt alapvető oszlopok megléte nélkül nagyon hamar lelassulhat a potenciális előrehaladás.

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések