Projektmenedzsment trendek 2021-ben: Merre tartanak a cégek?

2/8/2022
3 minutes

A viharos 2020-as év megváltoztatta mindazt, amit addig normálisnak tartottunk. Mennyiben különbözött 2021 az előző évtől, és hogyan küzdöttek meg a vállalatok az új kihívásokkal? Olvassa el a projektmenedzsment legjelentősebb trendjeit felmérésünkben, ami 115 nemzetközi vezető részvételével készült! Ezzel ihletet meríthet saját projektjeihez is.

Az elmúlt két év a legtöbb cég és alkalmazottai számára tele volt változásokkal: az otthoni munkavégzés miatt nagyobb bizalomra volt szükség a csapatok és az új munkafolyamatok iránt; állandóan változtak a költségvetések, az alkalmazottak pedig jöttek és mentek.


A tavalyi a gyorsítás éve volt

2021 erősebb volt, mint 2020. A teljes pénzügyi forgalom és az alkalmazottak bére magasabb volt. 10-ből 7 vezető jobbnak értékelte 2021-et 2020-nál, tekintet nélkül a cég szektorára vagy méretére, és ezen a tényen még a cég székhelye szerinti ország sem változtat. A vállalatok 50 százalékánál a tavalyi év még a COVID 2019 előtti időszakot is felülmúlta pénzügyi forgalom tekintetében.

Projektmenedzsment trendek 2021-ben: Merre tartanak a cégek?


A minőségi emberek a siker kulcsai

A befejezetlen projektek leggyakrabban az emberi erőforráshiány következményei. Annak ellenére, hogy a cégek egyharmada tudott új alkalmazottakat felvenni, a minőségi munkaerő továbbra is értékes árucikknek számít. A cégek erre a problémára elsősorban a projekt egyéni igényeire alapuló jobb tervezésben és a csapat hatékonyabb összeállításában látnak megoldást. Fontos, hogy ne becsüljük alá a csapat egyes tagjainak kiválasztását, és figyeljük meg, hogyan működnek együtt.


Távoli projektmenedzsment? Könnyű!

A legtöbb cég tavaly jobban tudta teljesíteni projektjeit, mint 2020-ban. A világjárvány első évében a vezetők 39%-a küzdött a projektek távoli menedzselésével. 2021-ben jelentős ugrás történt, amikor a vezetők 84%-a már belerázódott a távoli projektmenedzsmentbe. A menedzserek fokozatosan szoktak hozzá a projektek távoli vezetéséhez, és elégedettebbek azokkal.

Az elmúlt évben a cégek elkezdtek dolgozni a projektkultúra fejlesztésén is, és ezt idén is folytatni kívánják. Ennek oka elsősorban a szakosodott csapatok kialakítása, illetve a cégvezetés gyakoribb bevonása a projektekbe.

Projektmenedzsment trendek 2021-ben: Merre tartanak a cégek?


A sikeres távoli projektmenedzsment receptje

A csapatba vetett bizalom és az egyes tagok felelőssége elengedhetetlen kelléke egy hosszú távú funkcionális csoportnak. Emellett gondolni kell a rendszeres visszajelzésekre, amelyek segíthetik a csapat előrehaladását. Milyen egyéb tényezők befolyásolták a projektek sikeres befejezését tavaly, és milyen szerepet játszanak benne az egyes tényezők, köztük a projekteszközök?

Szeretné elolvasni a felmérésből származó összes információt?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy részletesebb jelentést kapjon!

Feliratkozás a hírekre

Minden funkcióval rendelkező szoftver a modern projektmenedzsernek? Easy.

A leghatékonyabb projektmenedzsment eszközök egyetlen szoftverben.

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések