A projekt pénzügyek könnyű, vizuális menedzsmentje? Próbálja ki a Költséglebontási Struktúrát (CBS)

Date:12/12/2019
Length:4 minutes
Share:

Más néven Cost Breakdown Structure (CBS) , vagy vizuális pénzügyi menedzsmentnek is hívhatjuk. Az Easy Project CBS a már meglévő, rendkívül népszerű Work Breakdown Structure (WBS)  funkció egyik része. A CBS-nek köszönhetően közvetlenül a gondolattérkép nézetből menedzselheti a projekt és a feladat pénzügyeit.

Szerezzen átfogó képet a költségei, kiadásai és profitja felépítéséről

A CBS bontásban ismerteti a Munkalebontási Szerkezet (Work Breakdown Structure, WBS) különböző elemeinek költségét, beleértve az alvállalkozók által végzett minden munkát és szolgáltatást. Ez használható az aktuális költségek és a költségvetés folyamatos összehasonlítására, és részét képezi a költségmenedzsment rendszernek.

Használatához csak kapcsolja be a WBS modul Költségek gombjával, és azonnal látni fogja a projekt és a feladat profitját, bevételeit és minden költségét. Nincs szükség manuálisan váltogatni a WBS és CBS modulok között – mindkettő egyetlen modulba integrálva található meg.

Ahhoz, hogy használhassa a CBS-t az Easy Project-es projektjeiben, a WBS és a Költségek funkciók telepítése szükséges, majd ezeket aktiválnia is kell az adott projektekben.


Easy Project 2019 - CBS – Költséglebontási Struktúra - jelmagyarázat

Személyre szabható jelmagyarázat és pénznemek az Easy Project CBS-ben

Minden WBS pénzügyi funkció a projekt pénzügyi adataira épül, ahol bevételek, kiadások és személyi költségek jellemzik a tervet és a valóságot is. Ez a funkció a projekttervezés során a leghasznosabb, valamint a költségkeret meghatározása és a folyamatban lévő projekt pénzügyi monitoringja során. Egyszerűen csak nyissa meg a projektet a WBS nézetben, és azonnal megtekintheti, hogy melyik feladat és alprojekt mennyibe kerül.

A gyors vizuális áttekintéshez használhatja a jelmagyarázatot is, ami kiemeli a pozitív, negatív és nullszaldós egyenlegeket. Ráadásul gyorsan váltogathatja az összegek kijelzett pénznemét, illetve meghatározhatja, mely pénzügyi adatot akar látni a gondolattérképen – mint a valós profit, a tervezett profit, a teljes költség, a teljes tervezett költség, a valós bevételek és a tervezett bevételek.

Ha elkészült a költséglebontási struktúra, egyszerűen csak nyomtassa ki (vagy exportálja PDF-be) a teljes gondolattérképet, beleértve minden projekt és feladat pénzügyi adatait.


Easy Project 2019 - CBS – Költséglebontási struktúra – nyomtatási előnézet

Kinek hasznos az Easy Project CBS?

A Költséglebontási Struktúra hasznosan támasztja alá az ügyfél számára felszámolt árat, és segítségével a beszállítók, szolgáltatók is el tudnak számolni. Ha az ügyfél nem tudja pontosan a termék, szolgáltatás vagy csomag összes költségét, kiszámolhatja vagy megbecsülheti azt az egyes költségelemek összege alapján.

A teljes ár összetevőinek ismerete szintén hasznos az árak összehasonlítására és a jobb ajánlatok kialkudására. A beszállítók, szolgáltatók szintén használni tudják a CBS-t – segítségével leellenőrizhetik, hogy mennyit számoltak fel ügyfelüknek. Ezen kívül a CBS segítségével a vállalatok és a fogyasztók is azonosíthatják az ár fluktuációjának okait.


Easy Project 2019 - CBS – Költséglebontási struktúra - projekt pénzügyek

Ha többet szeretne megtudni az Easy Project CBS funkciójáról, kérjük, olvassa el erről szóló cikkünket , tekintse meg kezdőoldalunkat és dokumentációs bejegyzésünket.

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések