A projekt pénzügyek könnyű, vizuális menedzsmentje? Próbálja ki a Költséglebontási Struktúrát (CBS)

12/12/2019
4 minutes

Más néven Cost Breakdown Structure (CBS), vagy vizuális pénzügyi menedzsmentnek is hívhatjuk. Az Easy Project CBS a már meglévő, rendkívül népszerű Work Breakdown Structure (WBS) funkció egyik része. A CBS-nek köszönhetően közvetlenül a gondolattérkép nézetből menedzselheti a projekt és a feladat pénzügyeit.

Szerezzen átfogó képet a költségei, kiadásai és profitja felépítéséről

A CBS bontásban ismerteti a Munkalebontási Szerkezet (Work Breakdown Structure, WBS) különböző elemeinek költségét, beleértve az alvállalkozók által végzett minden munkát és szolgáltatást. Ez használható az aktuális költségek és a költségvetés folyamatos összehasonlítására, és részét képezi a költségmenedzsment rendszernek.

Használatához csak kapcsolja be a WBS modul Költségek gombjával, és azonnal látni fogja a projekt és a feladat profitját, bevételeit és minden költségét. Nincs szükség manuálisan váltogatni a WBS és CBS modulok között – mindkettő egyetlen modulba integrálva található meg.

Ahhoz, hogy használhassa a CBS-t az Easy Project-es projektjeiben, a WBS és a Költségek funkciók telepítése szükséges, majd ezeket aktiválnia is kell az adott projektekben.


Easy Project 2019 - CBS – Költséglebontási Struktúra - jelmagyarázat


Személyre szabható jelmagyarázat és pénznemek az Easy Project CBS-ben

Minden WBS pénzügyi funkció a projekt pénzügyi adataira épül, ahol bevételek, kiadások és személyi költségek jellemzik a tervet és a valóságot is. Ez a funkció a projekttervezés során a leghasznosabb, valamint a költségkeret meghatározása és a folyamatban lévő projekt pénzügyi monitoringja során. Egyszerűen csak nyissa meg a projektet a WBS nézetben, és azonnal megtekintheti, hogy melyik feladat és alprojekt mennyibe kerül.

A gyors vizuális áttekintéshez használhatja a jelmagyarázatot is, ami kiemeli a pozitív, negatív és nullszaldós egyenlegeket. Ráadásul gyorsan váltogathatja az összegek kijelzett pénznemét, illetve meghatározhatja, mely pénzügyi adatot akar látni a gondolattérképen – mint a valós profit, a tervezett profit, a teljes költség, a teljes tervezett költség, a valós bevételek és a tervezett bevételek.

Ha elkészült a költséglebontási struktúra, egyszerűen csak nyomtassa ki (vagy exportálja PDF-be) a teljes gondolattérképet, beleértve minden projekt és feladat pénzügyi adatait.


Easy Project 2019 - CBS – Költséglebontási struktúra – nyomtatási előnézet


Kinek hasznos az Easy Project CBS?

A Költséglebontási Struktúra hasznosan támasztja alá az ügyfél számára felszámolt árat, és segítségével a beszállítók, szolgáltatók is el tudnak számolni. Ha az ügyfél nem tudja pontosan a termék, szolgáltatás vagy csomag összes költségét, kiszámolhatja vagy megbecsülheti azt az egyes költségelemek összege alapján.

A teljes ár összetevőinek ismerete szintén hasznos az árak összehasonlítására és a jobb ajánlatok kialkudására. A beszállítók, szolgáltatók szintén használni tudják a CBS-t – segítségével leellenőrizhetik, hogy mennyit számoltak fel ügyfelüknek. Ezen kívül a CBS segítségével a vállalatok és a fogyasztók is azonosíthatják az ár fluktuációjának okait.


Easy Project 2019 - CBS – Költséglebontási struktúra - projekt pénzügyek


Ha többet szeretne megtudni az Easy Project CBS funkciójáról, kérjük, olvassa el erről szóló cikkünket, tekintse meg kezdőoldalunkat és dokumentációs bejegyzésünket.

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések