Projektsablonok: Mire képesek, és hogyan teszik hatékonyabbá munkáját? Fejlessze tovább projekttervezését bizonyítottan bevált sablonokkal!

2/22/2022
6 minutes
Feltételezzük, hogy minden projekt elején készít valamiféle tervet. A tervnek garantálnia kell, hogy a munka során nem felejt el semmit, és szemmel tartja az összes leszállítandó feladatot.

Bizonyára észrevette, hogy a projektmenedzsment néhány eleme ismétlődik – feladatok, mérföldkövek vagy akár teljes dokumentumok. Ezért a legjobb gyakorlatok alapján elkészítettük az Easy Project professzionális projektsablonjait.

Ezek a sablonok rengeteg időt takarítanak meg Önnek, és biztos lehet benne, hogy már a kezdet kezdetén mindent megtalál, amire szüksége van. Nézze meg magának, hogy melyik sablon a legalkalmasabb a következő projektjéhez!

A projektsablonoknak két fő előnyük van. Az első előny, hogy egységesíteni tudják a tipikus vállalati folyamatokat az egész vállalaton belül (és így a csapatok között, illetve a vezetőséggel kommunikálva).

Azt is értékelni fogja, hogy a projekt elején nem kell létrehoznia és kitöltenie (sajnos még mindig nagyon gyakran használt) Excel-táblázatokat. A projektsablonok használatával időt takaríthat meg, és kevesebb hibát követ el.

Az Easy Software munkatársai nemcsak azok számára készítették el a projektsablonokat, akik újak a projektmenedzsmentben, hanem a vezető menedzserek, a back office és a HR számára is, a legjobb gyakorlataink alapján. Csehországban sablonjainkat használta pl. a Boomerang Publishing tartalom- és kommunikációs ügynökség.

Valamennyi sablon megfelel a projektmenedzsment legmagasabb elvárásainak, és ingyenesen kipróbálhatja őket.


Alapvető sablonok, melyeket érdemes kipróbálni

Minden sikeres projekt egy jól kidolgozott tervvel indul. Így először azokat a sablonokat ismerheti meg, amelyek a legtöbb projektben hasznosak lehetnek. A sablonok kitöltése közben meglepődve tapasztalhatja, hogy találkozni fog olyasmikkel, amikre valószínűleg nem emlékezett volna, de később igencsak értékelni fogja őket.


Gyártási sablonok

Ezek a sablonok a gyártási műveletekben lesznek különösen hasznosak. A tömeggyártástól a gyártásváltozásokon át a saját sablonjáig. Tegyük fel, hogy alumínium kerékpárállványokat készít városok számára, és egy új megrendelés miatt meg kell változtatnia a mennyiséget, a méretet és a típust úgy, hogy a gyártási folyamat ugyanaz marad.

A sablonok jó alapot biztosítanak ahhoz, hogy a lehető leghamarabb – és bármiféle hiba nélkül – elkezdhesse a gyártást.


Stratégiai projektsablonok

A stratégia – akárcsak a projektmenedzsment – egy „élő szervezet”. Ha a stratégia szilárd alapokon áll, akkor több oxigénhez jut. Ezek a sablonok segítenek a projektstratégia létrehozásának és a döntéshozatal folyamatának egyszerűsítésében.

Ha például bővíteni kívánja termékét vagy szolgáltatását, döntését versenyinformációs és piacra lépési sablonok támogatják meg.


Termékfejlesztési sablonok

A termékfejlesztési folyamat – pl. a biztonság-ellenőrző alkalmazás – egy sor szükséges feladattal jár. A sablonok alapértelmezett minitervként szolgálnak, így nem fogja egyiket sem kihagyni, miközben eljut az alkalmazás végleges verziójához.

Logikus lépés a sablonhoz adni egy korrekt munkalebontási struktúrát, függetlenül attól, hogy melyik menedzsmentmodell felel meg Önnek a legjobban – az evolúcióstól a spirálison át a fokozatosig.


HR projektsablonok

A stúdió fontos ügyfelet szerzett, és új csapatot kell felkészítenie? Vagy új gyártósor vásárlását fontolgatja, és keresnie kell elég operátort és gyártásvezetőt?

Annak érdekében, hogy a HR folyamatainak felépítése a legjobb elvek szerint működjön, olyan sablonokat készítettünk Önnek, melyeket mindenki értékelni fog, aki elkötelezett az erőforrás-menedzsment mellett. A toborzástól kezdve a külsősökkel való munkán át az olyan részletekig, mint az utánpótlás-tervezés vagy a képzés.


Back Office sablonok

Az adminisztratív feladatok rendkívül fontosak a vállalat zavartalan működése érdekében. A Back Office sablonoknak köszönhetően könnyebben felügyelheti a minőség, a teljesítmény és a munkaerő kezelését.

Ha feladatai sokfélék – a festékpatron-rendeléstől kezdve az álláshirdetések közzétételén át a lufik rögzítéséig egy belsős eseményhez –, mindet jól tudja kezelni a Back Office sablonoknak köszönhetően. Back Office sablonjainkat használja pl. az Awara Group, ami informatikai tanácsadást nyújt Kelet-Európában.


Professzionális gyártási projektsablonok

Profi sablonokat készítettünk tömeggyártott és egyedi termékek széles skálájának, felhasználva tapasztalatainkat és kommunikációnkat az ügyfelekkel. Ezek a sablonok elsősorban gyártási és fejlesztési projektekben lesznek segítségére, az alábbi területeken:

  • Az ügyféllel való együttműködés megteremtése,
  • Könyvelés,
  • Prototípus-készítés,
  • Váltás eltérő gyártásokra,
  • Kiterjedt tervezés,
  • Aprólékos koncepció-meghatározás.


Összegzés

A projektmenedzsment öt szakaszból áll: kezdeményezés, tervezés, megvalósítás, nyomon követés és leszállítás. A projektsablonok pótolhatatlan segítséget nyújtanak a tervezési szakaszban.

A sablonoknak köszönhetően megfelelő alapot készíthet, így semmi nem lassítja vagy veszélyezteti a megvalósítási fázist. A kezdeti szakaszban megspórolt időnek köszönhetően minden projektet gyorsabban – és lényegesen kevesebb hibával – szállíthat le.

Az Easy Projectben számos projektsablont készítettünk Önnek a legjobb gyakorlataink alapján – a gyártástól és a stratégiai sablonoktól kezdve a Back Office és HR sablonokon át a profi gyártási projektsablonokig.

Sablonok minden projekttípushoz? Easy.

A leghatékonyabb projektmenedzsment eszközök egyetlen szoftverben.

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések