Az Easy Project alkalmazásának előnyei a közszolgáltatók számára

Date:8/17/2021
Length:4 minutes
Share:

A közszolgáltatók különleges helyet foglalnak el a gazdaságban. Lakossági felhasználásra szánt javakat állítanak elő, anélkül, hogy bárkit kizárnának a felhasználásból, ez pedig jelentősen megnöveli megoldásaik méretét.

A város csatornarendszere nem csak egy ember számára elérhető, hanem mindenkinek, aki az adott városban él. Ezen javak szolgáltatóinak gyakran igen nagyszabású projektet kell irányítaniuk. Az ilyen nagyszabású projektek pedig hibátlan tervezést, irányítást és kivitelezést követelnek meg. Az Easy Project, amint a neve is mutatja, megkönnyíti a közszolgáltatók számára az ilyen hatalmas és összetett projektek kezelését. Az alábbiakban röviden bemutatjuk, hogyan lehet segítségére a szoftver.

 

Nagyobb projektek lebontása

Egy nagy projekt olyan, mint egy óriási szikla, amit az emberek nem képesek felemelni, hacsak nem törik szét apró darabokra. Az Easy Project WBS (Work Breakdown Structure, Munkalebontási struktúra) segítségével leegyszerűsíti a projekteket. A WBS apró részekre bontja a projektet, hogy minden részt külön lehessen kezelni.

A közszolgáltatók menedzserei a WBS-eszközben a Scrum-megközelítést alkalmazzák, hogy a legösszetettebb projekteket is könnyen kezelhessék. Az Easy Project egyedülálló abból a szempontból is, hogy az összes eszközt és PM módszert – mint például a WBS, a Kanban, a Scrum stb. – egy helyre gyűjti, ahelyett, hogy csupán az egyik alkalmazására korlátozná magát.

 

A projektek részeinek vizualizálása

A feladatok kis részekre bontása csupán egy része a feladatnak. Fontosabb a feladatokat a megfelelő emberekhez rendelni, és ellátni őket az előrehaladásuk nyomon követéséhez szükséges eszközökkel.

Itt jön képbe az Easy Project, ami egyesíti a WBS és a Gantt-diagram erejét. A Gantt-diagramok a projektfeladatokat vizualizálják, ezzel elősegítve az egyes feladatok előrehaladásának eredményes nyomon követését.

 

A szerepkörök előzetes meghatározása

Ha egy projekt akkora, hogy a leszállításához több száz ember közös munkájára van szükség, akkor a feladatok létrehozása és a szerepek kiosztása is jókora kihívást jelenthet. Noha nem lehetetlen több száz ember szerepét meghatározni és több száz feladatot a megfelelő emberhez rendelni, a folyamat minden bizonnyal időigényes.

Az Easy Project sablon irányítópultokkal és globális szerepkörökkel rendelkezik. Ezek a szerepkörök a legtöbb projektben azonosak, így nem szükséges nulláról létrehozni őket. Az Easy Project a sablon szerepek segítségével jelentősen csökkenti a projekttervezéssel töltött időt.

 

A dolgok mobilizálása

Ha egy projekt sok különféle szereplőt foglalkoztat, lehet, hogy egyeseknek az irodában kell dolgozniuk, míg másoknak terepen kell ellátniuk feladataikat. Az Easy Projectet használatát optimalizáltuk mobilra is, hogy menet közben is hozzáférjen a feladatokhoz, szerepkörökhöz és jelentésekhez. A mobilra optimalizálás lehetővé teszi az irodán kívül dolgozók irányítását. A menedzsereknek így nem kell folyamatosan a számítógépet bámulni, hogy nyomon kövessék a projekt előrehaladását, kiosszák a szerepeket, és teljesítményjelentéseket készítsenek.

Az Easy Project számos olyan funkcióval rendelkezik, melyek megkönnyítik a projektmenedzsmentet, eközben lehetővé téve a cég erőforrásainak teljes körű kihasználását. A vállalkozások világszerte egyre inkább a Scrum-módszert alkalmazzák projektmenedzsmentjük során. Az Easy Project azonban jóval a Scrum előtt jár, mivel olyan PM eszközök széles skálájával segíti elő a projektmenedzsment legjobb gyakorlatait, amelyek a legtöbb projektmenedzsment-szoftverben nem állnak rendelkezésre.

Minden funkcióval rendelkező szoftver a modern projektmenedzsernek? Easy.

A leghatékonyabb projektmenedzsment eszközök egyetlen szoftverben.

Próbálja ki az Easy Project szoftvert ingyenesen

Minden funkció elérhető | SSL tanúsítvány | Napi mentések